19.9 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Διαχωρίστηκε η δραστηριότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με επιστολή του προς το δίκτυο συνεργατών της Εταιρείας, ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενημερώνει για τον διαχωρισμό των κλάδων Ζωής – Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων, με επικεφαλής των αντίστοιχων Γενικών Δ/νσεων τους κ.κ. Ηρακλή Δασκαλόπουλο και Τάσο Αναστασίου. Δημιουργείται Γενική Δ/νση Πωλήσεων με επικεφαλής τον κ. Α. Χρηστίδη.

Η ανακοίνωση της διοίκησης για την ενημέρωση του Δικτύου

«Αγαπητοί Συνεργάτες,

Όπως ήδη γνωρίζετε έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη λειτουργική ενδυνάμωση της Εταιρείας. Ένας από τους άξονες είναι η εφαρμογή νέου, σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου, κατά τα πρότυπα Εταιρειών εξωτερικού. Προκειμένου για την υλοποίησή του, σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω αρχικές αλλαγές στο Οργανόγραμμα της εταιρείας.

Το νέο λειτουργικό μοντέλο που θα υιοθετηθεί άμεσα προβλέπει τον διαχωρισμό των Κλάδων Ζωής – Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων:

Κατά συνέπεια παραμένει:

Γενική Διεύθυνση Κλάδων Ζωής – Υγείας

Με επικεφαλής τον κ. Η. Δασκαλόπουλο, στη Γενική Διεύθυνση Κλάδων Ζωής εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

 • Διεύθυνση Ανάληψης Ζωής & Υγείας
 • Διεύθυνση Αποζημιώσεων Ζωής & Υγείας
 • Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής
 • Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εργασιών & Ανάλυσης

Έχοντας υπό τη ευθύνη του τους Κλάδους Ζωής, Υγείας και Αυτοκινήτου, ο κ. Δασκαλόπουλος τα τελευταία χρόνια είχε και συνεχίζει να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας.

Ακολούθως δημιουργείται:

Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων

Με επικεφαλής τον κ. Τ. Αναστασίου, στη Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

 • Διεύθυνση Ασφάλισης Αυτοκινήτου
 • Διεύθυνση Αναλήψεων Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων
 • Διεύθυνση Ζημιών Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων
 • Υποδιεύθυνση Υποστήριξης Εργασιών Κλάδου Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων
 • Τομέας Προαιρετικών Αντασφαλιστικών Εκχωρήσεων

Ο κ. Τ. Αναστασίου, ο οποίος και παραμένει Chief Transformation Officer της Εταιρείας, με στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του συνολικού μετασχηματισμού της Εταιρείας και την επακόλουθη αλλαγή όλων των Επιχειρηματικών και Στρατηγικών πλάνων για τα έτη 2022 – 2026. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και είχε ηγηθεί της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών της Royal & Sun Alliance. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου σπουδών στον Αναλογισμό από το London School of Economics, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD και μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια επιπλέον αλλαγή – ιδιαίτερης σημασίας για την επίτευξης των παραγωγικών μας στόχων είναι και η ακόλουθη:

Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων

Με επικεφαλής τον κ. Α. Χρηστίδη, στη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων εντάσσονται οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες:

 • Διεύθυνση Πωλήσεων Μεσιτών & Πρακτόρων (Brokers & Agents)
 • Διεύθυνση Υποστήριξης Πωλήσεων
 • Διεύθυνση Marketing, Διαφήμισης και Εταιρικής Επικοινωνίας
 • Υποδιεύθυνση Επιχειρηματικών Πελατών
 • Διεύθυνση Bancassurance

Ο κ. A. Χρηστίδης, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους εταιρειών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάστηκε στην Marsh McLennan Companies, αρχικά ως Partner στην Mercer στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως Partner στην Oliver Wyman στη Νέα Υόρκη, ενώ από τις αρχές του χρόνου έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου Οικονομικών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Finance & Business Economics από το Πανεπιστήμιο του Essex.

Ο κ. Μακρής, από 20/07/2022, τοποθετείται ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Γενικών Ασφαλίσεων, με στόχο την συμβολή στην ευρύτερη ανάπτυξη των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μακρή για την συνεισφορά του τα τελευταία χρόνια, για το ήθος και τον επαγγελματισμό του και προσβλέπω σε μια επιτυχημένη συνεργασία μέσα από τον νέο του ρόλο.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τόσο ο κ. Αναστασίου όσο και ο κ. Χρηστίδης με την πολύχρονη εμπειρία τους και τον επαγγελματισμό τους θα συμβάλουν καθοριστικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Διοίκησης, για να υλοποιήσουν ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο του νέου μετόχου, για την ηγέτιδα Εταιρεία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

Ευχαριστώ,

Σταύρος Κωνσταντάς
Διευθύνων Σύμβουλος».

Η Εθνική Ασφαλιστική εισέρχεται σε μια περίοδο θεσμικών ανακατατάξεων.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος μέτοχος έχει δρομολογήσει το στρατηγικό του σχέδιο για την αξιοποίηση της εξαγοράς.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις που θα συνιστούν και θα περιγράφουν τα επόμενα βήματα.

Το περιοδικό «Ασφαλιστική Αγορά», πέραν των ανακοινώσεων της Εταιρείας, που γίνονται και θα γίνουν, έχει καταγράψει και τα ερωτήματα της ασφαλιστικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων όχι μόνον των συνεργατών, αλλά και των ανταγωνιστών της Εταιρείας.

Οι εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική ασφαλώς και επηρεάζουν κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους με την Εταιρεία, καθώς και τους πελάτες της, πλην όμως επηρεάζουν και το ευρύτερο περιβάλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Τούτου δοθέντος, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη ως κλαδικό έντυπο όχι μόνον τις ανακοινώσεις, αλλά και τις εντυπώσεις.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας