Ο Covid-19 θα στοιχίσει ακριβά στην αντασφάλιση υποστηρίζει ο CEO των Lloyd’s

1756

Ο κ. John Neal, CEO των Lloyd’s of London, δήλωσε ότι η πανδημία Covid-19 θα μπορούσε να εξελιχθεί στο πιο ακριβό γεγονός στην ιστορία της αντασφάλισης.

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Neal είπε ότι η κρίση αυτή πιθανότατα θα επισκιάσει άλλες μεγάλες καταστροφές, όπως ο τυφώνας Κατρίνα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ευρύ φάσμα ανοιγμάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για μια ποικιλία ασφαλιστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης εκδηλώσεων και της αστικής ευθύνης, ενώ και η διακοπή εργασιών παραμένει μια μεγάλη ανησυχία, καθώς πολλές πολιτείες των ΗΠΑ προσπαθούν να αναγκάσουν τους (αντ)ασφαλιστές να καλύψουν αναδρομικά τις απώλειες από τον Covid -19.

«Η πανδημία είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η ασφαλιστική βιομηχανία», είπε ο κ. Neal, προσθέτοντας ότι οι απώλειες θα ανέλθουν σε δεκάδες, αν όχι σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ταυτόχρονα, πολλοί ασφαλιστές θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν ασφάλιστρα λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και της διακοπής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με αυτό το κόστος να εκτιμάται επίσης σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Ο CEO της Lloyd’s of London προέτρεψε τους ασφαλιστές να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα διακοπής εργασιών, μετά από αναφορές ότι ορισμένοι θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν νομικές διαδικασίες λόγω της άρνησής τους να πληρώσουν για συγκεκριμένα ασφαλιστήρια. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ασφαλιστές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να καλυφθούν περαιτέρω περιπτώσεις αποζημιώσεων λόγω κορωνοϊού.

Προηγούμενο άρθρο«medi-ON»: πρωτοποριακή εφαρμογή ελέγχου υγείας για τους ασφαλισμένους της Interamerican
Επόμενο άρθροEurobank: Η επίδραση της κρίσης του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία