Άρθρα

AXA: Με συνέπεια και υπευθυνότητα καλύπτει τους Έλληνες στην υγεία

Θεωρώντας την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, η ΑΧΑ την τοποθετεί στην καρδιά της δραστηριότητάς της. Στο πλαίσιο της αποστολής της να βρίσκεται δίπλα στους ασφαλισμένους της σε κάθε στάδιο της ζωής τους και να τους προσφέρει υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, ανανεώνει τα προγράμματά της, διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο παροχών που τη χαρακτηρίζει.

Η πρόταση της ΑΧΑ για την ασφάλιση υγείας είναι το πρόγραμμα Mediσυν, το οποίο διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις: το Mediσυν Classic και το Mediσυν Extra. Το σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι ότι προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου και στις οικονομικές του δυνατότητες. Παρέχουν ένα εύρος σημαντικών καλύψεων σε προσιτό κόστος και βοηθούν τον πελάτη να ελέγξει τα αυξανόμενα έξοδα της φροντίδας της υγείας του, είτε όταν πρόκειται για έναν απλό προληπτικό έλεγχο είτε για μια σοβαρή νοσηλεία.
Η έντονη δραστηριοποίηση της ΑΧΑ στην ασφάλιση υγείας αναδεικνύει το ρόλο της στον κλάδο αυτό. Είναι σαφές ότι οι εποχές της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχουν περάσει –αν ποτέ υπήρξαν στην πράξη. Έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους, 1 στα 4 νοικοκυριά έχει μέλος της με νοσηλεία. Το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται σε υπηρεσίες υγείας ξεπερνά τα αντίστοιχα μεγέθη των χωρών του ΟΟΣΑ και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό συγκρίνεται με εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι λύσεις που προτείνει η ΑΧΑ κάνουν δυνατή την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, με 24ωρη εξυπηρέτηση από μέρους της, και απευθείας εξόφληση στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια (πλέον των 20 σε αριθμό). Το κόστος αυτών είναι ιδιαίτερα προσιτό. Για παράδειγμα, μία οικογένεια με πατέρα 37 ετών, μητέρα 34 ετών και δύο παιδιά 1 και 4 ετών καλύπτεται με 3,5 ευρώ την ημέρα, στο πρόγραμμα Mediσυν Classic, με εξαμηνιαία καταβολή ασφαλίστρου.
Με μια ματιά, τόσο το Mediσυν Classic όσο και το Mediσυν Extra παρέχουν:

 • Απευθείας εξόφληση της νοσοκομειακής δαπάνης από την ΑΧΑ, στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια. 
 • Κάλυψη αμοιβών χειρουργού και αναισθησιολόγου. 
 • Πλήρη κάλυψη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 
 • Κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας. 
 • Έξοδα επείγουσας αερομεταφοράς. 
 • Έξοδα μεταφοράς με ασθενοφόρο. 
 • 24ωρη Γραμμή υγείας. 
 • Προνόμια υγείας από συνεργαζόμενους παρόχους.

Ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγει ο κάθε ασφαλισμένος, οι παροχές του διαφοροποιούνται, γεγονός που του επιτρέπει να αποφασίσει για τις καλύψεις που χρειάζεται και να καθορίσει το ύψος του ασφαλίστρου που του ταιριάζει.

Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί, βέβαια, η σημασία της πρόληψης, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η δαπάνη της μπορεί να ανέλθει σε εξίσου υψηλά ποσά και στο σύνολό της αφορά στο μεγαλύτερο μέρος των σχετικών εκταμιεύσεων των νοικοκυριών για υπηρεσίες υγείας. Προς τούτο, η ΑΧΑ παρέχει κατ’ επιλογή των ασφαλισμένων τη δυνατότητα απόκτησης και εξωνοσοκομειακού προγράμματος, εξασφαλίζοντάς τους πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας διαγνωστικά κέντρα.

Έτσι, όσοι επιθυμούν μπορούν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα υγείας που επέλεξαν διασφαλίζοντας διαρκή πρόληψη, ώστε να νιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς.
Συγκεκριμένα, προσφέρονται οι παρακάτω προαιρετικές καλύψεις:

 • Διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι 1.800 € το χρόνο, στα συνεργαζόμενα με την Εταιρεία έγκριτα διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια. 
 • Απεριόριστες επισκέψεις σε συνεργαζόμενους ιατρούς, έναντι μικρής συμμετοχής, στο ιατρείο και στο σπίτι. 
 • Απεριόριστες φυσικοθεραπείες σε συνεργαζόμενα κέντρα/φυσικοθεραπευτές, έναντι μικρής συμμετοχής. 
 • Επισκέψεις σε συνεργαζόμενους διαιτολόγους. 
 • Ετήσιος προληπτικός έλεγχος (check up). 
 • Ετήσιος προγεννητικός έλεγχος.

Η ανάπτυξη και συνεχής εξέλιξη του Mediσυν αποδεικνύει την ευαισθησία, συνέπεια και υπευθυνότητα της ΑΧΑ απέναντι στους πελάτες και τους συνεργάτες της, δίδοντας ειδικά στους τελευταίους ισχυρά όπλα για την αντιμετώπιση του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος. Προς τούτο και μέχρι τέλη Νοεμβρίου, το Mediσυν διατίθεται με έκπτωση 10% στο ασφάλιστρο 1ου έτους για νέους στην Υγεία πελάτες.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας