Ασφάλιση της πανδημίας με κρατική υποστήριξη ζητούν οι Γερμανοί

1221

Η Γερμανική Ένωση Risk and Insurance Managers (GVNW) και η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Μεσιτών Ασφαλίσεων (BDVM) επιδιώκουν τη δημιουργία μιας κρατικά υποστηριζόμενης λύσης για την ασφάλιση πανδημίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μελλοντικές κρίσεις στον τομέα της υγείας.

Οι δύο ενώσεις εξέδωσαν κοινή δήλωση, ζητώντας επισήμως έναν μηχανισμό που θα μπορούσε να βασίζεται στο Extremus, το υπάρχον pool για την ασφάλιση τρομοκρατικών συμβάντων.

Ζητούν να παρέχεται κάλυψη για όλα τα μεγέθη γερμανικών εταιρειών –από τους αυτοαπασχολούμενους έως τις πολυεθνικές εταιρείες– και να έχει πρόσβαση σε κεφαλαιαγορές για μεγαλύτερους και πιο περίπλοκους κινδύνους.

Η GVNW ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να ακολουθήσει τις πρωτοβουλίες της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για την παροχή κάλυψης πανδημίας, με ένα μοντέλο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος του GVNW, Alexander Mahnke, δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες αρχικές συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με το θέμα και η κοινή δήλωση των δύο φορέων ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν αυτές τις συζητήσεις και να οδηγήσουν στη δημιουργία λύσης το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Mahnke είπε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των προτάσεων GVNW / BDVM και εκείνων που υπέβαλε η Γερμανική Ασφαλιστική Ένωση (GDV). «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία, αλλά εργαζόμαστε για τον ίδιο στόχο».

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η GDV πρότεινε ένα hedging facility ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για την προστασία από μελλοντικές απώλειες λόγω πανδημίας. Η GDV πρότεινε επίσης τη συμπερίληψη των κεφαλαιαγορών, των ασφαλιστών και των κρατικών ενισχύσεων ως έσχατη λύση.

Διαβάστε επίσης: Kάλυψη της πανδημίας με ΣΔΙΤ προτείνει η FERMA

Προηγούμενο άρθροΕυρύτερη χρήση του Open banking, μέσω συνεργασιών θα επιδιώξουν οι ασφαλιστικές
Επόμενο άρθροΜοναχικές καρδιές: Πόσο επιδρά ο θάνατος του/της συζύγου στη θνησιμότητα;