Εταιρείες

Αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της Εγνατίας Ασφαλιστικής

13 χρόνια μετά την ανάκληση αδείας της Εγνατίας Ασφαλιστικής, η εκκαθάριση της εταιρείας ξεκίνησε να ειδοποιεί, στις 15 Απριλίου, όσους εργάζονταν εκεί, να αποστείλουν email και IBAN, προκειμένου να τους κατατεθούν τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Μια ευχάριστη είδηση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού!», όπως επισημαίνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ), υπενθυμίζοντας ότι «μετά από συνεχόμενες πιέσεις του Σ.Υ.Α.Ε. και της Ο.Α.Σ.Ε. προς τον τότε εκκαθαριστή, το Επικουρικό Κεφάλαιο και την Τράπεζα της Ελλάδος (Τ.τ.Ε.) δόθηκε το 2011 για πρώτη φορά (θεωρητικά λόγω έλλειψης πόρων) ένα μικρό ποσό έναντι της αποζημίωσης τους και από τότε αναμένουν να βρεθούν χρήματα! Το καλοκαίρι του 2016 με την αλλαγή εκκαθαριστή (που ήταν και διαχρονικό αίτημά Σ.Υ.Α.Ε. & Ο.Α.Σ.Ε. προς την Τ.τ.Ε.) βρέθηκαν κάποια χρήματα και κατατέθηκε μέσα στο 2017 ακόμα μια δόση έναντι της ολικής αποζημίωσης. Και εν συνεχεία, ερχόμαστε στο σήμερα,  οπού καλούνται οι συνάδελφοι να εξοφληθούν το σύνολο των υπολοίπων τους».

Ο ΣΥΑΕ σημειώνει ότι «στις ανωτέρω αποζημιώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες υποθέσεις συναδέλφων που, σύμφωνα με την εκκαθάριση, δεν έπρεπε να αποζημιωθούν είτε ως στελέχη διοίκησης είτε λόγω ανείσπρακτων οφειλών από ασφάλιστρα».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «ο Σ.Υ.Α.Ε. και η Ο.Α.Σ.Ε. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Τ.τ.Ε. και τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι τις αποζημιώσεις που τους οφείλονται. Πρώτιστη όμως, επιδίωξη μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε αποζημιώσει συναδέλφων από εταιρείες σε εκκαθάριση!».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας