Άνθρωποι και Αριθμοί

«Άνθρωποι και Αριθμοί»: Κυκλοφόρησε η έκδοση – οδηγός της ασφαλιστικής αγοράς

Κυκλοφόρησε η έκδοση – οδηγός της ασφαλιστικής αγοράς «Άνθρωποι και Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής Βιομηχανίας».

Στις σελίδες της θα βρείτε:

80 ελληνικές & κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες.

100 μεσίτες ασφαλίσεων.

774 πράκτορες

1.792 ονόματα επαγγελματιών

Παραγωγή ανά κλάδο ασφάλισης 36 ασφαλιστικών εταιρειών.

Οικονομικά στοιχεία και στελέχωση 34 ασφαλιστικών εταιρειών.

Κύκλος Εργασιών και τα Κέρδη (Ζημιές) προ φόρων 102 εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Για πρώτη φορά, με αναλυτική παρουσία (στελεχιακό δυναμικό, βιογραφικά επικεφαλής), ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου.

Θέλω να παραγγείλω την έκδοση

Αντί προλόγου

Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες προκλήσεις για ανθρώπους και εταιρείες, υπογραμμίζουμε με την πολύτιμη έκδοση – οδηγό αγοράς «Άνθρωποι και Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2019 – 2020», την ανθεκτικότητα και την ισχυρή παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς στην ελληνική κοινωνία.

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά η ανταπόκριση των μελών της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην προσπάθειά μας να αποτυπώσουμε με αξιόπιστα στοιχεία τη δραστηριότητα του κλάδου, σε μια συγκυρία όπου πολλοί οργανισμοί, σε άλλες αγορές, αναγκάστηκαν να υπολειτουργήσουν και στην ασφαλιστική αγορά να λειτουργήσουν σε συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας. Είναι και αυτό ένα σημαντικό δείγμα της ετοιμότητας του κλάδου και της ικανότητάς του να ανταποκρίνεται σε ιδιαίτερες συνθήκες. Μόνιμα απούσες από τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταγραφής της ασφαλιστικής βιομηχανίας είναι οι εταιρείες οδικής βοήθειας και οι δύο εταιρείες ασφάλισης Πιστώσεων.

Η 28η έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών εταιρειών που λειτουργούν στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύουν το 96,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για το 2019, ανήλθε σε €2.198.955.645,75 στις Ασφαλίσεις Ζωής (€1.875.346.321,76 το 2018) και €2.219.641.898,90 στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών (€2.174.811.906,99 το 2018). Στις τρεις πρώτες θέσεις από πλευράς μεριδίων αγοράς παραμένουν στις ασφαλίσεις Ζωής οι: Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife FFH Ζωής και NN Hellas και στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών οι: ERGO Ασφαλιστική, Εθνική Ασφαλιστική και Interamerican Ζημιών.

Στην φετινή έκδοση συμπεριλαμβάνεται και ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό των ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επικεφαλής των εταιρειών που, με τη συμμετοχή τους, υποστηρίζουν έμπρακτα τον ισχυρισμό μας ότι η Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά έχει προοπτικές και αξίζει να διεκδικεί την προβολή και την αναγνώρισή της.

Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να προσφέρει μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα του ασφαλιστικού κλάδου ως προς τα μεγέθη και την ανθρωπογεωγραφία του, παραμένοντας επί 28 χρόνια συνεπής στα ποιοτικά κριτήρια που έχουμε θέσει στην «Ασφαλιστική Αγορά» ως κλαδικό έντυπο με ιστορία 43 χρόνων.

Η γνώση είναι όπλο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αμαλία Ρουχωτά

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας