Άνθρωποι και Αριθμοί

«Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2022-2023»

Η ελληνική ασφαλιστική εγκυκλοπαίδεια

H φετινή, 31η, έκδοση του «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας» φτάνει στα χέρια του κοινού της με ανανεωμένη εικόνα και σταθερά αξιόπιστα δεδομένα για τα μεγέθη του ασφαλιστικού κλάδου.

Στην 31η έκδοση – οδηγό της ασφαλιστικής αγοράς θα βρείτε:

  • 62 ελληνικές & κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες
  • 95 μεσίτες ασφαλίσεων
  • 1.201 ασφαλιστικούς πράκτορες
  • 925 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών
  • Παραγωγή ανά κλάδο ασφάλισης 33 ασφαλιστικών εταιρειών (που αντιστοιχεί στο 96,7% της ετήσιας παραγωγής ασφαλίστρων το 2022)
  • Οικονομικά στοιχεία και στελέχωση 33 ασφαλιστικών εταιρειών
  • Κύκλος Εργασιών και Κέρδη (Ζημιές) προ φόρων 131 εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Δείτε εδώ τα περιεχόμενα.

Θέλω να παραγγείλω την έκδοση

«Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2022-2023»

Από τον πρόλογο…

Η 31η ετήσια έκδοση περιλαμβάνει στοιχεία για 33 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν το 96,7% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων για το 2022. Συνολικά, η παραγωγή του κλάδου το 2022 ανήλθε σε €5,03 δισ. (έναντι €4,82 δισ. το 2021) και αναλύεται σε €2,60 δισ. (51,7% επί του συνόλου) στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και €2,43 δισ. (48,3% επί του συνόλου) στις ασφαλίσεις Ζωής.

Σε μια χρονική συγκυρία όπου η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται, αφενός, στο μικροσκόπιο της δημόσιας συζήτησης για τον ρόλο που μπορεί να έχει στον σχεδιασμό πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και, αφετέρου, εν μέσω εξελίξεων συγκέντρωσης σε επίπεδο παικτών, είναι απολύτως σαφής η χρησιμότητα μιας ανεξάρτητης και έγκυρης καταγραφής των μεγεθών και των προσώπων που διαχειρίζονται από θέσεις ευθύνης τους οργανισμούς και τους φορείς του κλάδου.

Τις 3 πρώτες θέσεις, σε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων, καταλαμβάνουν οι: ΝΝ Hellas (€879 εκατ.), Εθνική Ασφαλιστική (€656 εκατ.) και Eurolife FFH Ζωής (€538 εκατ.). Στις Ασφαλίσεις Ζωής, τις 3 πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι: NN Hellas (€718 εκατ.), Eurolife FFH (€538 εκατ.) και Εθνική Ασφαλιστική (€395 εκατ.), ενώ στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών οι: Generali (€261 εκατ.), Εθνική Ασφαλιστική (€261 εκατ.) και ERGO Ασφαλιστική (€232 εκατ.).

Στην έκδοση περιλαμβάνονται, επίσης, οικονομικά αποτελέσματα 131 εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, στοιχεία για 15 ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά και, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι φορείς (Σύλλογοι, Ομοσπονδίες και Ενώσεις), στους οποίους συμμετέχει και μέσω των οποίων εκπροσωπείται το ανθρώπινο δυναμικό του ασφαλιστικού κλάδου.

Κάθε χρόνο, η προσπάθεια της συντακτικής μας ομάδας είναι επίμονη και συστηματική, για τη συγκέντρωση των αριθμών και των στοιχείων που συνθέτουν την αληθινή και αποκαλυπτική εικόνα της πορείας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται κι εφέτος στην έκδοση «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας» μπορούν να χρησιμεύσουν για την αξιολόγηση εταιρειών, την επιλογή συνεργατών, τον σχεδιασμό στρατηγικής και, φυσικά, την εξαγωγή πολύτιμης επιχειρηματολογίας, υπέρ της φερεγγυότητας του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και της δυναμικής του.

Η εμπειρία 31 χρόνων και η σταθερή ανταπόκριση και συνδρομή του συνόλου σχεδόν της αγοράς έχει ως αποτέλεσμα αυτόν τον μοναδικό οδηγό, που αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και αποτελεί, διαχρονικά, ένα χρηστικό εργαλείο για όλους τους ανθρώπους του χώρου, αλλά και για όσους με έμμεσο τρόπο ενδιαφέρονται ή δραστηριοποιούνται στην περιφερειακή του κλάδου αγορά.

ΑΜΑΛIΑ ΡΟΥΧΩΤA
Εκδότρια


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας