Άνεργοι το 91% των πρώην εργαζομένων της Διεθνούς Ενώσεως

280

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιρειών στους ανθρώπους που εργάζονταν σ’ αυτές τις εταιρείες αναδεικνύει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, με ανακοίνωσή του της 14/1/2014. 

Με αφορμή την καταβολή στις 13/1/2014  του υπολοίπου των αποζημιώσεων στους εργαζομένους της Διεθνούς Ενώσεως, ο ΣΥΑΕ επισημαίνει ότι από τους 220 εργαζόμενους στην Εταιρεία, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε στις 17/07/2013,  μόνο οι 20 κατάφεραν να βρουν εργασία.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις ακόμα εκκρεμούν αποζημιώσεις που αφορούν εργαζομένους στις εταιρείες Ασπίς ΑΕΓΑ, Εγνατία, και LeMonde.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΥΑΕ έχει ως εξής:

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  ΑΘΗΝΑ, 14 / 01 / 2014

 

               

ΘΕΜΑ:    Αποζημιώσεις   συναδελφων   της   «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ»

 Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 13/01/2014 καταβλήθηκε το υπόλοιπο 12,23% των αποζημιώσεων των πρώην εργαζομένων στην ασφαλιστική εταιρεία «Διεθνής Ένωσις». Οι συνάδελφοι μας είχαν ήδη εισπράξει το 87,77% στις 23 /12/2013 και υπολειπόταν να αποδεσμευτεί το ανωτέρω ποσοστό από την Δ.Ε.Ι.Α.  Μετά από επίμονες πιέσεις του Σ.Υ.Α.Ε.  προς  την  Δ.Ε.Ι.Α. δόθηκε η εντολή αποδέσμευσης και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων στην Εκκαθάριση της «Διεθνής Ένωσις» ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Η καταβολή των αποζημιώσεων ήταν σημαντική ανακούφιση για του συναδέλφους μας που από τις 17/07/2013  όπου ανακλήθηκε η άδεια λειτουργιάς της ασφαλιστικής εταιρείας «Διεθνής Ένωσις» βρέθηκαν στην ανέχεια  χωρίς να μπορούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους  αλλά δεν έλυσε το βασικό τους πρόβλημα: την εξεύρεση εργασίας. Από τα 220 άτομα που εργάζονταν στην ασφαλιστική εταιρεία «Διεθνής Ένωσις» μόνο τα 20 μπόρεσαν να βρουν κάποια εργασία. Οι υπόλοιποι καταρτισμένοι και έμπειροι  συνάδελφοι μας βρίσκονται στην ανεργία. Ζητάμε από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να δείξουν επιτέλους κάποια ευαισθησία και να απορροφήσουν τους συναδέλφους μας όπως απορρόφησαν και την παραγωγή της ανακληθείσας εταιρείας.

Επίσης, καλούμε την Δ.Ε.Ι.Α. να δώσει, επιτέλους, άμεσα, λύση και στις περιπτώσεις των αποζημιώσεων των συναδέλφων, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια,  από της ανακληθείσες ασφαλιστικές εταιρείες: ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ, ΕΓΝΑΤΙΑ και LEMONDE.

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

       O Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας 

      Σπύρος Κολαΐτης                                               Τέλης Χρηστίδης

Προηγούμενο άρθροΣχόλιο του Ε.Ε.Α. για την υπόθεση του Τ.Τ.
Επόμενο άρθροΔιακρίσεις για την MetLife Alico ΑΕΔΑΚ