Άρθρα

Άνεμος ανανέωσης στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ

Θετικές είναι οι προσδοκίες μας για τις εξελίξεις στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Παρόλο που σπάνια, στις μέρες μας, οι συγκυρίες ενέχουν θετικές προσδοκίες, σ’ αυτή την περίπτωση φαίνεται πως η συγκυρία της αλλαγής των προσώπων στις διοικήσεις ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών-μελών της ΕΑΕΕ γεννά προσδοκίες ανανέωσης στην εκπροσώπηση του Κλάδου. Φυσικά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… όχι όμως και εχθρός του κακού το χειρότερο –ο μη γένοιτο!

Ας ξεκινήσουμε με τις αλλαγές στις διοικήσεις…

ΝΝ

Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον απελθόντα CEO της ΝΝ Ελλάς, κ. Luis Miguel Gomez, διάδοχο του κ. Bram Boon –που “έφυγε νύχτα από την Ελλάδα”–, είναι ότι επρόκειτο για ένα τραπεζικό στέλεχος της ING, ο οποίος, ύστερα από τις …σεισμικές αλλαγές που επιβλήθηκαν στον Όμιλο της ING στην Ολλανδία, βρέθηκε εκτός αντικειμένου και τοποθετήθηκε στη θυγατρική ασφαλιστική του Ομίλου στη χώρα μας.

Σαφώς ικανοποιημένη από την τοποθέτηση του κ. Luis Miguel Gomez ήταν η κα Σοφία Ρατσιάτου, που είδε πολλές προτάσεις της να εγκρίνονται και να υλοποιούνται.

Εμείς, πάντως, για τη δραστηριότητα του κ. Gomez, τόσο στο Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όσο και στην Εταιρεία του, δεν γνωρίζουμε τίποτε άλλο. Βεβαίως, ήταν εκείνος που υλοποίησε την αλλαγή της ονομασίας της ING και την επαναφορά του ονόματος ΝΝ και παράλληλα, επί των ημερών του, έλαβαν χώρα πολλά events!. Επίσης, επί των ημερών του, πάντα με τη συμπαράσταση της κας Ρατσιάτου, είδαμε και την έναρξη προώθησης direct προϊόντων υγείας (!), με τη σύμπραξη της Τράπεζας Πειραιώς.

Εθνική Ασφαλιστική

Όσον αφορά την αποχώρηση των κ.κ. Δημήτρη Δημόπουλου και Σπύρου Μαυρόγαλου από τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σημειώνουμε τα εξής:

Παρόλο που και οι δύο άνδρες δεν είχαν ασφαλιστική παιδεία και θητεία, κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος, άφησαν θετικά ίχνη, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις, τις οποίες και σεβόμαστε.

Η δική μας γνώμη είναι ότι ο κ. Δημόπουλος υπήρξε ο Πρόεδρος επί των ημερών του οποίου, αφενός, ο Όμιλος εισέπραξε κέρδη από την Εθνική Ασφαλιστική και, αφετέρου, η Εταιρεία δεν πωλήθηκε.

Όσον αφορά ιδιαιτέρως τον κ. Μαυρόγαλο, πέραν των όσων προσέφερε –και του αναγνωρίζεται– στην ΕΑΕΕ, προσέφερε και στη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου βέβαια δημιούργησε άσπονδους φίλους αλλά και άσπονδους εχθρούς.

Η Εταιρεία επί των ημερών Μαυρόγαλου απέκτησε Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων, επανατοποθετήθηκε στον κλάδο αυτοκινήτων, δημιούργησε νέα προϊόντα στους κλάδους Ζωής και Υγείας, εκσυγχρονίστηκε τεχνολογικά, έγινε πιο εξωστρεφής…

Βεβαίως, θα περιμέναμε από τον κ. Μαυρόγαλο, όταν παύσει να κατέχει τον τίτλο του συμβούλου που έχει αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του Απριλίου, να αρθρώσει έναν απολογιστικό λόγο και να απαντήσει σε συγκεκριμένες “αυστηρές” κριτικές που έχουν διατυπωθεί.

Θετική χωρίς αντίλογο ήταν η παρουσία του κ. Μαυρόγαλου στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ, όπου πολλές προτάσεις του θα υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και είμαστε βέβαιοι ότι υποστηρικτής αυτών των προτάσεων θα είναι και ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, που θα μετέχει στο Δ.Σ. της Ενώσεως.

Τέλος, η αναβάθμιση του κ. Σταύρου Κωνσταντά σε Αναπληρωτή Δ/ντα Σύμβουλο αποδεικνύει την αντικειμενική και ορθή επιλογή διατήρησης της παρουσίας του ανδρός, τότε αλλά και σήμερα. Ο κ. Κωνσταντάς, με τρεις πλέον Διοικήσεις, ομόφωνα αξιολογείται και αξιοποιείται.

Έτσι, λοιπόν, το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, έστω και λόγω συγκυρίας, ανανεώνεται ουσιαστικά και ενισχύεται. Η νέα Δ/νουσα Σύμβουλος της ΝΝ, κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, ο κ. Χρήστος Κάτσιος της Groupama αλλά και η κα Φιλίππα Μιχάλη της Allianz, καθώς και κάποια άλλα ενδεχομένως πρόσωπα, μπορούν να στηρίξουν σε αυτή τη φάση –με τη συμμετοχή τους ή και την απουσία τους– τον άξιο Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου να φέρει την άνοιξη, με ανανέωση, στην εκπροσώπηση του ασφαλιστικού κλάδου.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας