Αναρμόδιος ο Υφυπουργός Εργασίας για τους εργαζομένους της Διεθνούς Ενώσεως

406
tte

Με τον Υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου συναντήθηκε η ΟΑΣΕ και ο ΣΥΑΕ, προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους «τόσο για την προβληματική και αναποτελεσματική αντιμετώπιση του όλου θέματος από την πλευρά της Πολιτείας και της Εποπτικής Αρχής όσο και για τα μέτρα στήριξης των απολυμένων συναδέλφων μας που είναι αναγκαίο να υπάρξουν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 5/8/2013.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Συνάδελφοι/ σες,

Έπειτα από τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας και του ΣΥΑΕ με την εργοδοσία της εταιρείας ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ, την ΕΑΕΕ και την ΔΕΙΑ, ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση  με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου στις 22-7-2013.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις θέσεις τους τόσο για την προβληματική και αναποτελεσματική αντιμετώπιση του όλου θέματος από την πλευρά της Πολιτείας και της Εποπτικής Αρχής όσο και για τα μέτρα στήριξης των απολυμένων συναδέλφων μας που είναι αναγκαίο να υπάρξουν.

Συγκεκριμένα  επαναλάβαμε τις θέσεις μας για την αξία και χρησιμότητα της χρήσης προληπτικών μέτρων – μεταξύ αυτών και το μέτρο του Επιτρόπου – προκειμένου να μην φθάνουμε στο σημείο της ανάκλησης της άδειας μιας εταιρίας. Ταυτόχρονα σημειώσαμε ότι όλη αυτή η τακτική οδηγεί με ακρίβεια στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων και Ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεων με σοβαρότατες συνέπειες για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία της χώρας. 

Ζητήσαμε την πολιτική παρέμβαση του υπουργείου προς την ΕΑΕΕ προκειμένου να πεισθούν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν εργαζόμενους ανάλογα με το ύψος των χαρτοφυλακίων που μεταφέρονται σ’ αυτές.
Τέλος ζητήσαμε να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας πλαισίου στήριξης των ανέργων συναδέλφων μας μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο κ. υφυπουργός συμφώνησε με τα αιτούμενα από την πλευρά μας, αλλά δυστυχώς δήλωσε αφενός αναρμοδιότητα και αδυναμία να παρέμβει ουσιαστικά για την υλοποίησή τους.

Η εκτίμησή μας είναι ότι δυστυχώς, όπως και τα περισσότερα ζητήματα που μας απασχολούν, δεν αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που κάνει με επιτυχία είναι να υπακούει στις εντολές της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων.

Συνάδελφοι/σες

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, επιδιώκοντας συνάντηση και με τον υπουργό εργασίας και με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή τους».

 

Προηγούμενο άρθροInternational Life: Θετικά τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2013
Επόμενο άρθροΣυνεταιριστική Ασφαλιστική και ΦΙΛΗΣGlass