25.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ανάπτυξη παρά την πανδημία για τον όμιλο ARAG

Συνεχή ανάπτυξη παρά την κρίση της πανδημίας καταγράφει ο όμιλος ARAG, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα 2020, αλλά και τις προοπτικές του 2021 –έτος κατά το οποίο ο όμιλος σημείωσε την καλύτερη ιστορικά έναρξη εταιρικού έτους.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο γερμανικός όμιλος αναφέρονται ενδεικτικά, σημαντικοί δείκτες, όπως διαμορφώθηκαν το 2020. Ειδικότερα:

  • Ο Όμιλος ARAG επιτυγχάνει το εταιρικό έτος 2020 εμφανή αύξηση ασφαλίστρων κατά 4,8%.
  • Οι εργασίες του Ομίλου αυξάνονται στη Γερμανία κατά 6,1%.
  • Περισσότεροι από 80.000 νέοι πελάτες στη Νομική Προστασία καταγράφονται στη Γερμανία.
  • Η αύξηση των πελατών επιβεβαιώνει πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση Νομικής Προστασίας ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσεων.
  • Τα διεθνή υποκαταστήματα συνεισέφεραν περισσότερα ασφάλιστρα κατά 3,1%
  • Το τεχνικό αποτέλεσμα ασφαλιστικών εργασιών αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε σε 112 εκατομμύρια Ευρώ, που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εποχών.
  • Η ανάπτυξη εργασιών μέσω διαδικτύου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και σημείωσε αύξηση νέων πελατών κατά 8%.

«Η Νομική Προστασία αποτελεί ένα προϊόν που ειδικά εν καιρώ κρίσης αποδεικνύει τη χρησιμότητά της. Οι δείκτες αποδεικνύουν ότι: Προσφέρουμε στους πελάτες μας πραγματική υπεραξία. H ARAG κερδίζει σημαντικό μερίδιο πελατών και ταυτόχρονα αυξάνει την κερδοφορία της», εξηγεί ο Dr. Renko Dirksen, εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ARAG SE.

Ο Όμιλος της ARAG αύξησε το 2020 τις μικτές εισπράξεις κατά 4,8%, ήτοι από 1,76 δισεκατομμύρια Ευρώ σε 1,85 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Συμπεριλαμβανομένων των εργασιών παροχής υπηρεσιών, ο Όμιλος κατέγραψε συνολικές εισπράξεις 1,87 δισεκατομμύρια Ευρώ. Το τεχνικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε περαιτέρω κατά 13,8% και έφτασε τα 112 εκατομμύρια Ευρώ, που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον Όμιλο. Το αποτέλεσμα της συνήθους επιχειρηματικότητας ανήλθε σε 83,2 εκατομμύρια Ευρώ.

Παρά την πανδημία ο Όμιλος το 2020 αναπτύχθηκε σημαντικά στη Γερμανία καθώς αυξήθηκαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα κατά 6,1% και κινήθηκαν πάνω από το μέσο όρο της αγοράς. Η ανάπτυξη στη διεθνή επιχειρηματικότητα ανήλθε σε 3,1%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εύλογη υποχώρηση της παραγωγής ασφαλίστρων Ταξιδιωτικής Βοήθειας, γεγονός που οφείλεται στην απαγόρευση των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας.

Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας σε διεθνές επίπεδο ωστόσο σημείωσε περαιτέρω ανάπτυξη και έφερε αύξηση ασφαλίστρων κατά 6,8%. Στα τέλη του 2020 ο Όμιλος της ARAG διέθετε 10,5 εκατομμύρια ασφαλιστήρια Νομικής Προστασίας.

Ο δείκτης combined ratio του Ομίλου βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο σε σχέση με το έτος 2019 που ήταν 88,7%, δηλαδή το 2020 ήταν 87,6%.

Προς τους ασφαλισμένους της η ARAG το 2020 κατέβαλλε συνολικά 935,6 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που κυμαίνεται στα επίπεδα του 2019. Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης ασφαλίστρων ο δείκτης ζημιών του Ομίλου μειώθηκε εμφανώς και ανήλθε το 2020 σε 50,9% έναντι 53,5 το 2019. Ο δείκτης κόστους αυξήθηκε, λόγω της δυναμικής ανάπτυξης των εργασιών, από 35,3 Ευρώ το 2019 σε 36,7% το 2020. Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν ελαφρώς από 558,1 εκατομμύρια Ευρώ το 2019 σε 574,2 εκατομμύρια Ευρώ το 2020.

Το ρεκόρ στην είσπραξη ασφαλίστρων οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ισχυρό κλάδο της Νομικής Προστασίας του Ομίλου, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο κλάδο του Ομίλου. Τα ασφάλιστρα στον κλάδο της Νομικής Προστασίας του Ομίλου στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5,8% και διεθνώς κατά 6,8%. Η ασφάλιση υγείας επίσης έδειξε αύξησε ασφαλίστρων 9,4% κυρίως λόγω της επιτυχίας των νέων ασφαλιστηρίων ολοκληρωμένης ασφάλισης υγείας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο τρέχον εταιρικό έτος 2021

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, η εξαιρετική απόδοση του Ομίλου το 2020 συνεχίζει και το τρέχον έτος 2021. Τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 7,4% και ανέρχονται σε 575,8 εκατομμύρια Ευρώ (έναντι 536,1 εκατομμύρια Ευρώ το προηγούμενο έτος). Ο Όμιλος κατ’ αυτόν τον τρόπο σημειώνει ιστορικά την καλύτερη απόδοση όλων των εποχών στην έναρξη εταιρικού έτους. Στη γερμανική αγορά οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 7,3%. Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας σημείωσε αύξηση ασφαλίστρων 6,9%. Τα διεθνή υποκαταστήματα του Ομίλου συνεισέφεραν αύξηση ασφαλίστρων κατά 8,5%.

«Ο Όμιλος της ARAG είναι στην αρχή της νέας δεκαετίας μία επιχείρηση σε άνθηση. Παραμένουμε διψασμένοι για επιτυχία. Σε αυτό δεν άλλαξε κάτι η πανδημία. Το αντίθετο μάλιστα. Παρέχουμε άριστες υπηρεσίες και προϊόντα προς τους πελάτες μας. Η ARAG κερδίζει, και υπό δύσκολες συνθήκες, νέους πελάτες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», τονίζει, εν κατακλείδι, ο Dr. Renko Dirksen. «Ο Όμιλος διαθέτει μία διαχρονικά επίκαιρη ιδεολογία, η οποία τα επόμενα χρόνια θα κερδίσει περαιτέρω αναγνώριση και αποδοχή στα πλαίσια της σκέψης “στο επίκεντρο της δικαιοσύνης ο άνθρωπος”», εξηγεί ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου. Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη μνεία στο στόχο που θέτουν τα Ηνωμένα Έθνη στα πλαίσια των βιώσιμων στόχων ανάπτυξης. Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών κατέστησε σαφές ότι σε όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να δίδεται ελεύθερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη. «Σε αυτά τα λόγια η ARAG βρίσκει την ταυτότητά της καθώς ο ιδρυτής της Heinrich Faßbender αυτό είχε ως ιδρυτική ιδέα. Εάν δεν υπήρχε ήδη η εν λόγω ιδέα της Νομικής Προστασίας, τότε θα έπρεπε τώρα να εφευρεθεί εκ νέου για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας», αναφέρει ο Dr. Renko Dirksen.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας