Εταιρείες

Ανακοίνωση της ARAG για το θέμα της διεκδίκησης περικοπών

Η ARAG παίρνει θέση στο πολυσυζητημένο ζήτημα  της διεκδίκησης περικοπών για τους ασφαλισμένους της και τους χορηγεί υποδείγματα αιτήσεων ανά κατηγορία εργαζομένων.

 Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία αναφέρονται τα εξής:

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και θόρυβος σχετικά με τη διεκδίκηση περικοπών από εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αφορμή αποτέλεσαν αποφάσεις πρωτοβάθμιων δικαστηρίων που έκριναν θετικά υποθέσεις εργαζομένων του Δημοσίου με σχέση εργασίας κυρίως ιδιωτικού δικαίου κ.λπ.

Η θετική έκβαση των αποφάσεων αυτών παρακίνησε πλήθος εργαζομένων με την ίδια ή άλλη σχέση εργασίας να τρέξουν να κάνουν αγωγές ζητώντας αναλογική εφαρμογή. Πέραν των παροτρύνσεων αυτών από συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.λπ. υπήρξαν και δικηγορικά γραφεία που μπήκαν στον χορό.

Η εταιρεία μας μη παρασυρόμενη από τις φωνές και τον θόρυβο ανέθεσε σε επιτελείο συνεργατών δικηγόρων τη μελέτη του θέματος.

Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι στέρεο νομολογιακό έδαφος για άσκηση αγωγής σήμερα δεν υπάρχει, αφού πρόκειται για πρωτοβάθμιες αποφάσεις που υπόκεινται σε ένδικα μέσα.

Η διαπίστωση αυτή συμπλέει με τη γνώμη εγκρίτων καθηγητών νομικών, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ψύχραιμων νομικών συμβούλων ανωτάτων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ) κ.λπ.

Κατόπιν αυτών, η εταιρεία μας εξέδωσε ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ARAG.gr  και προετοιμάστηκε κατάλληλα ώστε να χορηγεί στους ασφαλισμένους της, ανά κατηγορία εργαζομένων κάθε τομέα εργασίας, την κατάλληλη αίτηση που διαμόρφωσαν οι συνεργάτες της δικηγόροι, ώστε εκείνοι να την υποβάλλουν, όπου απαιτείται, προς ενδυνάμωση των συμφερόντων τους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας