Α. Σαρρηγεωργίου: Είμαστε υπερήφανοι και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία!

2470

Με χαρούμενη διάθεση, αισιοδοξία και προσδοκίες για καλύτερες μέρες υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην εθιμοτυπική εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Στο εμβληματικό κτήριο «Αμαλίας 36», όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, περίσσευαν τα χαμόγελα μεταξύ των παριστάμενων στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών. Ήταν ευδιάθετοι και εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την επόμενη ημέρα της αγοράς, χωρίς να παραβλέπουν δυσκολίες και προκλήσεις, και χωρίς φυσικά να διαπνέονται από… αιθεροβάμονα διάθεση ή να τρέφουν φρούδες ελπίδες–τουλάχιστον αυτό εισπράξαμε από όσους είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους και αποζημίωσαν πλήθος ζημιών, λόγω των φυσικών καταστροφών της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο τους και καταδεικνύει ότι και μπορούν και ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Το μήνυμα της αισιοδοξίας το απηύθυνε, άλλωστε, και ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την κοπή της πίτας, υπογραμμίζοντας ότι το 2023 ήταν μια χρονιά που η αγορά και αναπτύχθηκε και πλήρωσε πολλές ζημιές.

«Η αγορά μας είναι εδώ, έχει κάνει το καθήκον της, έχει σταθεί δίπλα στους ασφαλισμένους. Από την πρώτη μέρα του Daniel ήμασταν εκεί και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε υπερήφανοι και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία!», είπε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να σημειώσει πως το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων, εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε ο Daniel, δόθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας παραμένουν ανασφάλιστοι.

Αναφερόμενος στη μείωση στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες, στην υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων που είναι προ των πυλών, αλλά και στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων «που μοιάζει να τελειώνει», όπως είπε, σημείωσε ότι «αυτή η Κυβέρνηση έχει κάνει κάποια πράγματα, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε, αλλά το θέμα της ασφάλισης δεν είναι θέμα ενός κόμματος και μίας κυβέρνησης. Πρέπει να είναι θέμα όλου του κοινωνικού και πολιτικού συνόλου της χώρας, διότι, όπως έχω πει πολλές φορές, το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα περιμένουμε όλα από το κράτος –κι αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού– σημαίνει ότι ή όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος ή ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς».

Αυτή την ανάγκη για αλλαγή αντιλήψεων και στάσης των συμπολιτών μας “υπηρετούν”, αναμφίβολα, οι προαναφερθείσες αποφάσεις της Κυβέρνησης, τόσο οι ειλημμένες όσο και οι δρομολογημένες, η οποία μάλιστα, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, προσανατολίζεται να μειώσει το όριο των €2 εκατ. για την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων.

Παριστάμενοι

Μεταξύ των παρισταμένων στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ, διακρίναμε τον Δ/ντή της ΔΕΙΑ, κ. Σταύρο Κωνσταντά, την Υπουργό Εργασίας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Παύλο Χρηστίδη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκη, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, την τ. Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, τον Πρόεδρο του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστο Παπαδόγιαννη, την Πρόεδρο και τον Γενικό Δ/ντή του ΕΙΑΣ, κα Νάντια Σταυρογιάννη και κ. Νίκο Σωφρονά, τον Πρόεδρο και τη Γεν. Δ/ντρια της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, κ. Τάσσο Παγώνη και κα Άννα Κωνσταντίνου, την Πρόεδρο της ΕΑΕ, κα Μαριάννα Ανυφαντή, την κα Μαρινέττα Γούναρη, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΑΕ, κ. Χάρη Αλεξόπουλο.  

Σούλα Κορμά


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕΑΕΕ: Επισημάνσεις για την ΚΥΑ μείωσης του ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΝέο Βίντεο: Ποιος Θεωρείται Τρίτος σε Τροχαίο