90 χρόνων και αγέραστη* η Groupama Ασφαλιστική

2799
Groupama 90 xronia

Φοίνιξ, Φοίνιξ Metrolife, Φοίνιξ Metrolife Εμπορική, Groupama.
90 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι σημαντικό επίτευγμα σπουδαίων ανθρώπων και παρακαταθήκη που δημιουργεί προοπτικές και ευθύνες για τη σημερινή διοίκηση της Εταιρείας και τους Γάλλους μετόχους.

Η ασφαλιστική εταιρεία Groupama γιόρτασε σεμνά, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 12 Ιουνίου, και σε σχετικά στενό κύκλο, την επέτειο των 90 χρόνων, με καλεσμένους μεταξύ άλλων, τον κ. Jeanne Pierre Philippe, Chef du Service Economique  de Ambassade de France, εκπροσώπους φορέων της ασφαλιστικής αγοράς, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλο, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, αλλά και τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Γ. Ραφαήλ. Παρών στο δείπνο που παρέθεσε η εταιρεία ήταν και ο  κ. Olivier Pequeux, Πρόεδρος Board of Directors της Groupama Ασφαλιστικής, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα νέα του καθήκοντα.

Στο πλαίσιο σύντομων χαιρετισμών, ο κ. Jeanne Pierre Philippe εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα περάσει σε μια πιο αναπτυξιακή περίοδο μετά την έξοδό της από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, υπενθύμισε τη θερμή στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα όλο το περασμένο διάστημα και επιβεβαίωσε ότι η επιλογή της Groupama να στηρίξει την επένδυσή της στην Ελλάδα –η κρίση στην οποία είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον γαλλικό όμιλο– παραμένει αταλάντευτη.

Ο Πρόεδρος πλέον του Δ.Σ. της εταιρείας, κ. Olivier Pequeux, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και για την αφοσίωση της διοικητικής ομάδας, η οποία χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του. Η εταιρεία, εξαιρώντας τα ελληνικά ομόλογα, κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια να πετυχαίνει πολύ καλές επιδόσεις, τόνισε ο κ. Pequeux, ενώ αναφορά έγινε και στο έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Groupama Ασφαλιστικής.

axinos
*Έργο του George Vorres, με τον τίτλο Aegean See Urchin επέλεξε να δωρίσει στους καλεσμένους της, με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων της εταιρείας, η Groupama Ασφαλιστική. Με αφορμή την κίνηση αυτή και τον συμβολισμό της, μάθαμε ότι οι αχινοί έχουν εντυπωσιακές ικανότητες και μια εξ αυτών είναι αναγεννητική: μπορούν να αναπλάσουν μέρη του σώματός τους σε περίπτωση που αυτά σπάσουν. Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι ορισμένα είδη τους δεν γερνούν ποτέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής και οικοδεσπότης της βραδιάς, κ. Χρήστος Κάτσιος, έχει αποφασίσει να διεκδικήσει για την εταιρεία ενεργό ρόλο και σε νέους τομείς της ελληνικής οικονομίας που χρειάζονται στήριξη από τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά ενέχουν και την προοπτική ανάπτυξης. Εκτός από τα οικονομικά μεγέθη του περασμένου έτους, που θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες και δείχνουν κερδοφορία της εταιρείας, η “είδηση” για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της Groupama Ασφαλιστικής αφορά στη δραστηριοποίησή της στον τομέα των αγροτικών ασφαλίσεων. Σε έναν τομέα που παραδοσιακά η μητρική της εταιρεία έχει να επιδείξει αξιόλογες επιδόσεις και φυσικά τεχνογνωσία, και που στην Ελλάδα δεν έχει αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί όσο οι συνθήκες και η πραγματικότητα επιτρέπει, η εταιρεία σκοπεύει να επιχειρήσει με μια προσέγγιση ολοκληρωμένη και ουσιαστική. «Δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε απλά ένα σχετικό προϊόν», είπε χαρακτηριστικά ο Δ/νων Σύμβουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προσέγγιση της εταιρείας θα έχει πολύ πιο σφαιρικό και ουσιαστικό χαρακτήρα στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης.

Οι αξίες της εταιρείας, όπως τις ανέφερε ο κ. Κάτσιος, παραμένουν σταθερές όλα αυτά τα χρόνια και διακριτές στην αγορά: αξιοπιστία, συνέπεια, συνέχεια αλλά μεταξύ αυτών και απλότητα. Θέλουμε να είμαστε η επιλογή του Έλληνα καταναλωτή και ασφαλισμένου, μέσα από τις απλές και εύκολες διαδικασίες μας, τόνισε ο Δ/νων Σύμβουλος, δίνοντας το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Groupama Ασφαλιστική το επόμενο διάστημα.

Αμαλία Ρουχωτά

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Ασφαλιστικής
Επόμενο άρθροΤι “γυρεύει” η Cosmote στις Ασφάλειες;