81η ΔΕΘ: Οι ασφαλιστές διαμαρτύρονται για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών

286

Συμβολικό αποκλεισμό τραπεζικού υποκαταστήματος, εντός της 81ης ΔΕΘ έκαναν, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους “Όχι στις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών στην Ασφαλιστική Αγορά”, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές- μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Η διαμαρτυρία έγινε μετά το τέλος της ημερίδας, που διοργάνωσε στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ, η Επιτροπή Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων του ΕΕΘ, στην οποία ειδικοί του χώρου ανέλυσαν τους απαράδεκτους τρόπους με τους οποίους οι Τράπεζες επιχειρούν να εισχωρήσουν στην αγορά των ασφαλειών. 

Όπως τόνισαν τα μέλη της, οι Τράπεζες πολύ συχνά πιέζουν ή ακόμη και εκβιάζουν πελάτες τους να μεταφέρουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια στις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες των Τραπεζών, πρακτική που είναι τουλάχιστον αθέμιτη. Με τον τρόπο αυτό πλήττουν ευθέως τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, έναν κλάδο με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό που λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή 24 ώρες το 24ωρο!  

 Είπαν χαρακτηριστικά:

  • Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του ΕΕΘ: «Το ΕΕΘ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ασφαλιστών».
  • Κώστας Λάσκος, Μέλος Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. & Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφαλιστικής & Τραπεζικής Αγοράς: «Η σημερινή δράση στοχεύει τόσο στη δική μας αντίσταση, όσο και των πελατών μας στον εκβιασμό των τραπεζών».
  • Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ: «Μία μόνο συστημική τράπεζα κατέχει το 85% των τραπεζικών ασφαλιστηρίων».
  • Δημήτρης Αναστασίου, μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και μέλος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου: «Στο τραπεζικό γκισέ δεν γίνεται πραγματικά ανάλυση αναγκών του πελάτη. Είναι πιθανή η “αρπαχτή” σε λάθος προϊόν που ο πελάτης δεν το έχει πραγματικά ανάγκη!»
  • Κυριάκος Μερελής, μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και μέλος της Επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου:«Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως μια συντεχνιακή οργάνωση παλαιάς κοπής».
  • Κώστας Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ιντερσαλόνικα: «Το bancassurance θα έπρεπε να λειτουργεί με κανόνες».
  • Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ – ΕΑΔΕ: «Να ενημερωθεί το υπουργείο και η Γ.Γ. καταναλωτή για αυτούς που παραβιάζουν τις αρχές της ασφάλισης».

 

Προηγούμενο άρθροH NP Insurance ταξιδεύει με τους συνεργάτες της στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση αντιπροσωπίας της ΕΑΕΕ με Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας