2,7 δις την ημέρα κατέβαλαν σε αποζημιώσεις το 2015 οι ασφαλιστικές

250

Σύμφωνα με στοιχεία της Insurance Europe η ασφαλιστική αγορά κατέβαλε συνολικά € 975δις σε αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια του 2015, κάτι που ισοδυναμεί με € 2,7 δισ ανά ημέρα.
Τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ετήσια έκθεση ” European Insurance in Figures”, δείχνουν ότι – παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον – η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία έκανε πληρωμές 1,6% περισσότερες από ό, τι το 2014.
Η Michaela Koller, γενική δ/ντρια της Insurance Europe, σχολίασε σχετικά: “Ο όγκος των αποζημιώσεων και παροχών που καταβάλλονται από ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης καταδεικνύει τη σημασία της ασφάλισης, που αποτελεί τη βάση κάθε πτυχής της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και των επιχειρήσεων.”

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι:
• Οι ασφαλιστές παρέμειναν ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της Ευρώπης, με € 9,897δις επενδύσεων στην οικονομία.
• Η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, συνέχισε να αυξάνεται και το 2015, καταγράφοντας αύξηση στα συνολικά ασφάλιστρα κατά 2% σε € 1 207δις.
• Ωστόσο, η μέση ασφαλιστική διείσδυση (ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ως ποσοστό του ΑΕΠ) μειώθηκε ελαφρά στην Ευρώπη από 7,62% το 2014 σε 7,41% το 2015.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Δ.Σ. της ΠΟΑΔ
Επόμενο άρθροΝέα στελέχη στην Ατλαντική Ένωση