Άρθρα

Υποδειγματική η συμπεριφορά της ασφαλιστικής αγοράς

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που η ελληνική κοινωνία βιώνει, και πάλι οι ασφαλιστικές εταιρείες, σε αντίθεση με τις τράπεζες, όχι μόνο κράτησαν τις πόρτες τους ανοιχτές στους καταναλωτές και τους συνεργάτες τους, αλλά και η καθεμία χωριστά δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους ανθρώπους της και να διαβεβαιώσει για την απρόσκοπτη διαχείριση των υποχρεώσεών της.

Επωνύμως, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, με σαφήνεια διαβεβαίωσαν για την ικανότητα των εταιρειών τους να συνεχίσουν να πληρώνουν και να αποζημιώνουν (δείτε ενδεικτικά τις ανακοινώσεις των Achmea, AIG, Allianz, ΑΧΑ, DAS, Εθνική Ασφαλιστική, ERGO, Ευρωπαϊκή Πίστη, Generali, International Life, Interasco, MetLife).

Σε αντίθεση –και ευτυχώς– με πολλούς άλλους φορείς της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος διατύπωσε μήνυμα προς τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς και τους ασφαλισμένους, με ηρεμία, ουσία και ελπίδα.

Στο σημείο αυτό, ας μην ξεχνάμε ότι, όπως και τις Τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες τις εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι εποπτευόμενοι, όμως, σαφώς συμπεριφέρονται διαφορετικά στο καταναλωτικό κοινό και τους εργαζομένους τους.

Χαιρόμαστε που ως κλαδικό περιοδικό –και συνειδητά με υπερηφάνεια– επικοινωνούμε με τα ξεχωριστά της χαρακτηριστικά τη συμπεριφορά του κλάδου που εκπροσωπούμε.

Ο κλάδος αυτός, με τις 67 ασφαλιστικές εταιρείες, τα €11 δισεκατομμύρια που διατηρεί σε επενδύσεις, τους 30.000 περίπου ανθρώπους που απασχολεί, τα €3 δις περίπου αποζημιώσεις που καταβάλλει ετησίως και τα €500 εκατομμύρια φόρους που αποδίδει στο κράτος, έχει καταστήσει σαφές ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ελληνικής οικονομίας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με εθνικό νόμισμα το Ευρώ.

Ναι, η ασφαλιστική βιομηχανία αποδεικνύει στην πράξη την υπευθυνότητά της.

Δ.Ρ.

Διαβάστε, επίσης, τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής,  καθώς και την επιστολή της ΕΑΔΕ προς τη ΔΕΙΑ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας