Άρθρα

Το πανόραμα των ΕΠΥ στην Ευρώπη!

Αυξητική είναι η τάση για τις εταιρείες με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο περιοδικό μας ο κ. Richard Mackillican, Policy advisor, communications & PR της Insurance Europe.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διέθεσαν 14 από τις 32 χώρες μέλη της Ομοσπονδίας (μεταξύ των οποίων δυστυχώς δεν συγκαταλέγεται, ως συνήθως, η Ελλάδα) ο αριθμός των ΕΠΥ το 2013 ανερχόταν σε 8.010.

Τα πρωτεία το 2013 κατείχε η Γαλλία, με 1.077 ΕΠΥ, και ακολουθούσε η Ιταλία με 979 (1.005 το 2014). Η χώρα με τις λιγότερες ΕΠΥ, πάντα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Insurance Europe, είναι το Βέλγιο (10 το 2011, 9 το 2012, και 8 το 2013 και 2014).

Το φαινόμενο της λειτουργίας και δραστηριοποίησης των ΕΠΥ ούτε παρασιτικό, επομένως, είναι και ούτε αμελητέου προβληματισμού πρέπει να τυγχάνει η ανάγκη που γεννά την ύπαρξή του. Περισσότερος και σοβαρότερος προβληματισμός δεν βλάπτει. Κι ας μην ξεχνάμε τον Καταναλωτή. Είτε από ΕΠΥ είτε από Εγκατεστημένες Ασφαλιστικές Εταιρείες αγοράζει ασφαλιστικές υπηρεσίες, αυτές τελούν και στις δυο περιπτώσεις υπό την εγγύηση της Εποπτικής Αρχής.

Και ιδού το Ευρωπαϊκό Πανόραμα των ΕΠΥ, με τα όποια κενά πληροφόρησης, σκόπιμα ή συγκυριακά δεν έχει σημασία…!:

 {gallery}pinakes-grafimata/EPY-InsuranceEurope{/gallery}

Στη φωτ. πάνω το Γιβραλτάρ, έδρα πολλών εταιρειών ΕΠΥ.

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις για τις ΕΠΥ στην Ελλάδα από την ΕΑΕΕ

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Enterprise Insurance Company Plc

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας