Διεθνή

Στόχος οι 2οC: Οι ασφαλιστές ξεκινούν εκστρατεία για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Λίγο πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος στο Παρίσι (COP21), στο τέλος Νοεμβρίου, οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές ξεκίνησαν μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η καμπάνια target two degrees που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου από την Insurance Europe καλεί τον κόσμο να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό της αύξησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 2 ° C.

Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί μείζονα πρόκληση για την ανθρωπότητα και οι ασφαλιστές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο να βοηθήσουν την κοινωνία να προσαρμοστεί και να αμβλύνει τις επιπτώσεις της. Ωστόσο, η αύξηση της συχνότητας και της σοβαρότητας των φυσικών καταστροφών αναμένεται να αυξήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη οι ασφαλιστές στην παροχή προστασίας σε άτομα και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Torbjörn Magnusson, Αντιπρόεδρος της Insurance Europe, σχολίασε σχετικά: «Έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, αν η παγκόσμια θερμοκρασία αυξηθεί περισσότερο από δύο βαθμούς. Ο στόχος αυτής της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η στήριξη του φιλόδοξου αυτού στόχου, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθεί από τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP21».

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές ενθαρρύνουν όλους, από τους πολιτικούς και τους ηγέτες της ασφαλιστικής βιομηχανίας μέχρι το ευρύ κοινό, να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια. Για να γίνει αυτό, οι άνθρωποι καλούνται να υπογράψουν στην ιστοσελίδα target two degrees και, στη συνέχεια, να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του εαυτού τους στα social media, κρατώντας μια κάρτα που μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα, αποδεικνύοντας την υποστήριξή τους στον σκοπό αυτό, χρησιμοποιώντας το hashtag # target2degrees.

«Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα στον πλανήτη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για όλους να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, γιατί όσο περισσότεροι άνθρωποι δείξουν την υποστήριξή τους, τόσο περισσότεροι πολιτικοί είναι πιθανό να ακούσουν και να αναλάβουν δράση», πρόσθεσε ο κ. Magnusson.

Ο κατάλογος των υπογραφόντων θα παρουσιαστεί στους επικεφαλής διαπραγματευτές των Ηνωμένων Εθνών σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας