Άρθρα

Στο Τορόντο για το συνέδριο του MDRT

Τι λένε 10 ασφαλιστικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά

Δυναμική και πολυπληθής ήταν η ελληνοκυπριακή συμμετοχή στο Ετήσιο Συνέδριο του MDRT, που έλαβε χώρα στο Τορόντο, από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου. Μεταξύ των 8.500 συμμετεχόντων, από 80 χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν από 44 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 31 Ελλήνων συμμετεχόντων, οι δέκα έλαβαν μέρος για πρώτη φορά: οι επτά εξ αυτών είναι πλήρη μέλη του MDRT, ενώ οι άλλοι τρεις συμμετείχαν αξιοποιώντας τη διαδικασία Mentoring-Aspirant.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος ομιλιών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αποκομίζοντας νέες ιδέες και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Στο φετινό Συνέδριο, για πρώτη φορά, Έλληνες-μέλη του MDRT, η κα Ελένη Γρυπάρη και ο κ. Δημοσθένης Συκοβάρης, μίλησαν στο ConneXion Zone του Annual Meeting, στη διάρκεια του οποίου δίνεται η ευκαιρία σε ομιλητές-μέλη του Οργανισμού να έρθουν σε άμεση επαφή με τους θεατές, αναπτύσσοντας τις ιδέες πωλήσεών τους, και να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα και απορίες που τίθενται.
Συγκεκριμένα, η ομιλία της κας Ελένης Γρυπάρη, Προέδρου Ευρώπης του MDRT, έγινε στο Focus Session με την ψυχίατρο Mary Gresham, με θέμα: «Πώς σε εποχές κρίσης ένας έντιμος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να πέσει σε παράπτωμα και να παρανομήσει». Ο κ. Δημοσθένης Συκοβάρης, οκτώ χρόνια Μέλος του Οργανισμού & Πρόεδρος Ζώνης Δυτικής & Νότιας Ευρώπης 2013-14 στην Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT, μίλησε στο Connexion Zone (Ζώνη Δικτύωσης) του MDRT Annual Meeting 2014, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουνίου. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: «Βοηθήστε τους πελάτες σας να ιεραρχούν τις ανάγκες τους, για να διατηρείτε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους». Και στις δύο ομιλίες η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ενθουσιασμένοι, όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά

Με λόγια ενθουσιασμού για τη συμμετοχή τους και ικανοποίησης για όσες γνώσεις και εμπειρίες αποκόμισαν μίλησαν όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Ετήσιο Συνέδριο του MDRT, όπως προκύπτει από τις λιτές, αλλά περιεκτικές δηλώσεις τους, που παραθέτουμε στη συνέχεια:

Διακογιάννη Χριστίνα:
«Η πρώτη μου συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο του MDRT ήταν συναρπαστική. Η γνωριμία και η ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών και εμπειριών με συναδέλφους από όλο τον κόσμο δεν μπορεί παρά να σε παρακινήσει να διορθώσεις τα όποια λάθη σου, να θέτεις αλλά και να πετυχαίνεις συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να αφεθείς στον παλμό του MDRT, να αντλήσεις γνώση και δύναμη και να δώσεις ραντεβού με τους συναδέλφους σου για τον επόμενο χρόνο, με νέες ιδέες και νέους στόχους!».

Κολοβός Ηλίας:
«MDRT: Μια εμπειρία-σταθμός στην επαγγελματική μου πορεία. Ιδέες, εργαλεία, ερεθίσματα, κίνητρα, έμπνευση είναι λίγες από τις λέξεις που συμπυκνώνουν το μεγαλείο του παγκόσμιου αυτού συνεδρίου. Δεδομένα, με βοήθησε να υιοθετήσω μια τελείως διαφορετική επαγγελματική κουλτούρα».

Κυπραίος Κωνσταντίνος:
«Μετά από αυτήν την εξαιρετική εμπειρία, έδωσα την υπόσχεση στον εαυτό μου και στους συναδέλφους μου ότι πρωταρχικός μου στόχος θα συνεχίσει να είναι το υψηλό, τόσο ποσοτικό όσο –κυρίως– ποιοτικό, επίπεδο της δουλειάς μου, ώστε να δίνω το “παρών” κάθε χρόνο στο MDRT».

Μαρκουίζος Κάρολος:
«Με την επιστροφή μου στην Αθήνα και κάνοντας μία ανασκόπηση αυτών των τεσσάρων ημερών, οι λέξεις που μου έρχονται είναι: υπέροχα, ουσία, μοίρασμα, αρχές, ευθύνη, υποστήριξη… και θα επανέλθω».

Ντρουμπογιάννης Ελευθέριος:
«Το γεγονός ότι παρακολούθησα για πρώτη φορά το MDRT είναι κάτι που με γέμισε με απίστευτα θετικές εντυπώσεις, εμπειρίες και ενέργεια, όσον αφορά την αξία του ασφαλιστικού συμβούλου και την παγκόσμια καταξίωση αυτού. Δέχτηκα πολλά ερεθίσματα, τα οποία θα πρέπει να αφομοιώσω και να εφαρμόσω στην καθημερινότητά μου, με σκοπό να γίνω αυτό που θαύμασα και χειροκρότησα σε αυτό το ταξίδι».

Παπαδημητρίου Γιάννης:
«Πραγματικά μοναδικό! Αποτελούσε μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και γενικά πληροφοριών, για να μάθει κανείς όχι μόνο πώς αλλάζει τη ζωή των άλλων, αλλά κυρίως τη δική του επαγγελματική ζωή».

Τζωρμπατζάκη Αγάπη:
«Η αίσθηση ότι ανήκεις στους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες παγκοσμίως είναι απαράμιλλη. Κινητήριος δύναμη όλων η αγάπη για το επάγγελμά μας. Κοινή συνισταμένη ο ενθουσιασμός και η θέληση για καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζει κάθε ευρώ η συμμετοχή στο Συνέδριο. Παρακινητικές ομιλίες, συγκινητικές ιστορίες που αγγίζουν την καρδιά… Άνθρωποι με όραμα και πάθος είναι όλοι όσοι συναναστράφηκα. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, με ίδιους προβληματισμούς μ’ εμάς και, ευτυχώς, διαφορετικές πωλησιακές ιδέες –να “κλέψουμε” και κάτι! Φυσικά, ραντεβού του χρόνου, στη Νέα
Ορλεάνη!».

Τσάμης Παναγιώτης:
«Ένα κορυφαίο γεγονός, που έρχεται να επιστεγάσει τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς! Μία αστείρευτη πηγή ιδεών και ερεθισμάτων, που δημιουργεί την επιθυμία για μια πιο δυνατή συνέχεια. Πραγματικά, νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος του MDRT».

Χριστοδούλου Ιωάννης:
«Ήταν πραγματικά τεράστια εμπειρία για εμένα το γεγονός ότι παρακολούθησα το κορυφαίο ασφαλιστικό συνέδριο για πρώτη φορά. Άκουσα ιδέες και τεχνικές, που μου δημιούργησαν την ανάγκη να εφαρμόσω όσα περισσότερα μπορώ στην πράξη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με κορυφαίους επαγγελματίες από διάφορες χώρες του κόσμου, να ανταλλάξω απόψεις και να αφομοιώσω τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν και αντιμετωπίζουν το επάγγελμά μας παγκοσμίως».

Ψυχουντάκη Στυλιανή:
 «Χαρούμενα χαμογελαστά πρόσωπα σε υποδέχονταν παντού… Ζωντανά παραδείγματα στη σκηνή για τις αλλαγές που γίνονται… Χιλιάδες άνθρωποι, έτοιμοι να δώσουν ασφάλεια και σιγουριά στον κόσμο… Είμαι χαρούμενη που συμμετείχα σε αυτό το ταξίδι…».

Τα παραπάνω λόγια όσων έζησαν για πρώτη φορά την εμπειρία της συμμετοχής στο Ετήσιο Συνέδριο του MDRT αποτυπώνουν με ενάργεια τα οφέλη που αποκόμισαν.
Από τα λεγόμενά τους προκύπτει ξεκάθαρα το πόσο ωφελημένοι βγήκαν από αυτήν την τετραήμερη απόδραση από τον “μικρόκοσμο” της τοπικής μας ασφαλιστικής αγοράς, αφού ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους άλλων, μεγαλύτερων και πιο ανεπτυγμένων ασφαλιστικά χωρών, οι οποίοι όχι μόνο τους “εφοδίασαν” με νέες ιδέες και χρήσιμες πρακτικές, αλλά και τους ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους ως επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι.

{gallery}EKDILOSEIS/mdrt-toronto-14{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας