Διεθνή

Στην Κύπρο το Συνέδριο των Ασφαλιστικών Ινστιτούτων

 

Το ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Ινστιτούτων για το 2016  διοργανώνεται φέτος από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τον eficert.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, στη Λευκωσία, με θέμα: «ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Ταξίδι προς την Επαγγελματική Αριστεία».

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες είναι:

1. «Ευρώπη και Ασφαλιστική Εκπαιδευτική Κατάρτιση: Ταξίδι προς την Επαγγελματική Αριστεία»

2. Η πραγματοποίηση Κέρδους μέσα από την διαδικασία Αξιολόγησης Κινδύνων: Μύθος ή Πραγματικότητα;

3. α. Επανασχεδιάζοντας τα Δίκτυα Πωλήσεων Βαδίζοντας προς τη Νέα Εποχή.
    β. Γενικός Κλάδος: Ανταγωνισμός και Μέλλον.

4. Πως η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή διαμορφώνει ένα νέο επιχειρησιακό πεδίο ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική η οργανωτική διάρθρωση των Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Μανώλης Ιωαννίδης, αναφέρει:

«Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποιεί φέτος μία ιστορικής σημασίας δραστηριότητα, αφού έχει την τιμή και την ευθύνη να διοργανώσει, παράλληλα με το ετήσιο Συνέδριό του και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό σε συνεργασία με τον eficert. Το ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Ινστιτούτων για το 2016, θα φιλοξενήσει Σύνεδρους από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανάθεση της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στο Ινστιτούτο μας είναι μία ακόμη επιβράβευση των διαχρονικών μας προσπαθειών, αλλά και της ενεργής συμμετοχής μας στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Σώματα.

Αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για τα Κυπριακά ασφαλιστικά δρώμενα, διεξάγεται σε μία πολύ σημαντική χρονική περίοδο, όπου ο Ασφαλιστικός Τομέας έχει εισέλθει στην εποχή της Οδηγίας Solvency II, αλλά και της Οδηγίας της Ασφαλιστικής Διανομής, γνωστής ως Insurance Distribution Directive (IDD).

Ο τίτλος του Συνεδρίου μας επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας ότι η διαμόρφωση μίας διαχρονικής Ευρωπαϊκής επαγγελματικής ασφαλιστικής κατάρτισης πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το Ινστιτούτο μας έχει ήδη υποβάλει αίτηση Αξιολόγησης Διπλώματος που παραχωρεί στα Μέλη του το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Σώμα, για να καλύψει το 1ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Προτύπου Επαγγελματικής Ασφαλιστικής Κατάρτισης, το οποίο θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν στις επαγγελματικές τους κάρτες τα Μέλη μας που θα πληρούν τα ανάλογα προσόντα.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια ανάδειξης των προκλήσεων και προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός τομέας. Παράλληλα, η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από την αποτύπωση της άποψης τόσο της Αγοράς, όσο και των υψηλόβαθμων Στελεχών της, μέσω της διενέργειας συγκεκριμένων Ερευνών Αγοράς, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιασθούν στο Συνέδριό μας».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρη Γεωργιάδη και θα το στηρίξουν ως Μεγάλοι Χορηγοί οι Εταιρείες AON Greece, Carpenter-Turner, Εμμανουήλ Ν. Μάνος και Lambros Papasavvas CO LTD, ως Χορηγός η Εταιρεία “MATRIX”, και ως υποστηρικτές όλες οι Ασφαλιστικές Εταιρείες της Κυπριακής Αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας