Διαμεσολαβούντες

Οι θέσεις της ΕΑΕΕ για την Επαναπιστοποίηση Διαμεσολαβητών

Σχόλια και παρατηρήσεις υπέβαλε στη ΔΕΙΑ η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ «Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (Αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών».

Στη σχετική επιστολή που απηύθυναν ο Πρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΕΕ, κ. Ιωάννης Λαπατάς, στην Διευθύντρια της ΔΕΙΑ, κα Ιωάννα Σεληνιωτάκη, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος χαιρετίζει κάθε εποπτική προσπάθεια που συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής τάξης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η οποία, σε τελική ανάλυση, τονώνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Είναι φανερό ότι η προς διαβούλευση πράξη της ΤτΕ έρχεται να ανεβάσει τον πήχη στον τομέα της διά βίου κατάρτισης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στα κοινωνικά δρώμενα διαφαίνεται να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η «διά βίου» μάθηση αντανακλά μια αυτονόητη πλέον επιταγή του χρηματοπιστωτικού τομέα, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων ασφαλισμένων και πελατών. Η Ασφαλιστική Αγορά, κατανοώντας απολύτως την αξία της «διά βίου» εκπαίδευσης, έχει δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο στα ασφαλιστικά θέματα εκπαιδευτικό φορά, το ΕΙΑΣ, ο οποίος καλείται και στη συγκεκριμένη περίπτωση να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί».

Στη συνέχεια της επιστολής τους, οι κ.κ. Σαρρηγεωργίου και Λαπατάς αναφέρουν ότι οι υποβληθείσες στη ΔΕΙΑ επισημάνσεις και προτάσεις της ΕΑΕΕ έχουν στόχο, αφενός, να καταστήσουν το σχέδιο της πράξης πιο συμβατό με το ήδη υφιστάμενο κανονιστικό και νομοθετικό περιβάλλον και, αφετέρου, να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό επανεκπαίδευσης ευέλικτο, σύγχρονο και διαχρονικό.

Δείτε εδώ τα σχόλια της ΕΑΕΕ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας