Διεθνή

ΟΗΕ και διεθνής ασφαλιστική κοινότητα συνεργάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Διάσκεψη κορυφής μεταξύ του τομέα Ασφαλειών των Ηνωμένων Εθνών και του International Insurance Society (IIS) θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου του IIS, στις 17 Ιουνίου στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η διάσκεψη, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, θα συγκεντρώσει 500 εκπροσώπους από τον ασφαλιστικό κλάδο, τις κυβερνήσεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διεθνείς φορείς και η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Kimoon (φωτ.). Σκοπός της διάσκεψης είναι να επιδείξει τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες συνεργασίας αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις του ασφαλιστικού κλάδου με τα Ηνωμένα Έθνη, με στόχο την άμβλυνση των παγκόσμιων ανθρωπιστικών καταστροφών και των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, αλλά και τη στήριξη των βιώσιμων οικονομιών.

Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη καμπή στην αναπτυξιακή ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες προετοιμάζονται αφενός να συγκεντρωθούν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2015 για να εγκρίνουν τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και, αφετέρου, να αντιμετωπίσουν την αλλαγή του κλίματος στην υψηλού επιπέδου διάσκεψη που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της G7 για επέκταση της ασφαλιστικής προστασίας από τους κλιματικούς κινδύνους σε επιπλέον 400 εκατομμύρια ανθρώπους από το 2020, η σύνοδος κορυφής σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στην αναγνώριση του αυξανόμενου ρόλου και της επιρροής της ασφάλισης για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων.

Μιλώντας σχετικά ο κ. Mike Morrissey, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του IIS, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ασφαλιστικός κλάδος και οι ηγέτες του κόσμου αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση: να κατανοήσουν τον κίνδυνο, να δημιουργήσουν ανθεκτικότητα και να πετύχουν τη βιώσιμη ανάπτυξη για την υποστήριξη της ευημερίας και της αξιοπρέπειας για τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Η Σύνοδος αυτή θα καθορίσει μια κοινή ατζέντα μετά το 2015 και την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών μας οργάνων».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας