Διεθνή

Η GFIA συνεχίζει τις επαφές της με τους G-20 με στόχο την προστασία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA), στο πλαίσιο της Γενικής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, στις 10-11 Νοεμβρίου, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το 2015 – 2016, στην οποία δίνεται έμφαση στους τομείς που η Ομοσπονδία εστίασε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύνολο σκέψεων πάνω σε βασικά θέματα που προκαλούν ανησυχία, μεταξύ των οποίων η συμπεριφορά της αγοράς, ο συστημικός κίνδυνος και η οικονομική ενσωμάτωση.

Η έκθεση επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο που ο ασφαλιστικός τομέας συνεχίζει να παίζει στην υποστήριξη των στόχων των Global-20 (G-20) για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, καθώς και τη συνεχή δέσμευση της GFIA με την Προεδρία της G-20, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε από την Κίνα. Η έκθεση περιγράφει, παράλληλα, την εμπλοκή της GFIA σε διάφορες ρυθμιστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιακών προτύπων παγκόσμιας ασφάλισης, τη φορολογία και το εμπόριο.

Ο Πρόεδρος της GFIA, Κυβερνήτης Dirk Kempthorne, σχολίασε: «Καθώς κοιτάζουμε προς το 2017 και πέρα, η βιομηχανία μας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και στο μέλλον, έχοντας ταυτόχρονα κατά νου τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας: την προστασία. Δεν έχει σημασία τι φέρνει το μέλλον, οι οικογένειες θα συνεχίσουν να χρειάζονται προστασία, οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται οικονομική ασφάλεια, τα άτομα θα συνεχίσουν να χρειάζονται αξιοπρέπεια στα γηρατειά και οι κοινότητες θα εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια για να ανακάμψουν από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές. Είναι οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές που παρέχουν αυτήν την προστασία, η οποία είναι κρίσιμα απαραίτητη σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η GFIA θα εργαστεί για να εξασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν αυτήν την ουσιαστική προστασία και την πνευματική ηρεμία στους πολίτες».

Δείτε εδώ την ετήσια έκθεση.

 

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της GFIA

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκε και η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Ενώσεων, την οποία αποτελούν οι:

• Κυβερνήτης Dirk Kempthorne, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του American Council of Life Insurers, ως Πρόεδρος.
Recaredo Arias, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Μεξικού, ως Αντιπρόεδρος.
Michaela Koller, Γενική Δ/ντρια της Insurance Europe, ως γενικός γραμματέας.

Toyonari Sasaki, Αντιπρόεδρος του Life Insurance Association of Japan, ως ταμίας.
Frank Swedlove, πρόεδρος της Canadian Life & Health Insurance Association, ως πρώην Πρόεδρος.
• Robert Whelan, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Insurance Council of Australia, ως εκτελεστικό μέλος.

Bachir Baddou, Γενικός Διευθυντής της Moroccan Insurance Association, ως περιφερειακός αντιπρόσωπος.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι εντάχθηκε στην Ομοσπονδία και η Turkish Insurance Association.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας