Η Generali και η Microsoft στο κυνήγι νεοφυών επιχειρήσεων

309

Ο Όμιλος Generali, σε συνεργασία με τη Microsoft, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου Generali Innovation Challenge. Ενός διεθνούς project αφιερωμένου στην ανεύρεση και προώθηση των νέων ταλέντων και των λεγόμενων startups (νεοφυών επιχειρήσεων), οι οποίες μπορούν να απαντήσουν δυναμικά στις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις, που παρουσιάζονται στον ασφαλιστικό κλάδο, μέσω των καινοτόμων ιδεών και των τεχνολογιών αιχμής.

Η νικήτρια εταιρεία είναι η Ιταλική startup LYT Sonic, που κέρδισε με την παρουσίαση ενός συστήματος ασφάλειας σπιτιού, με ενσωματωμένους λαμπτήρες LED και ειδικούς ανιχνευτές υποήχων, οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν κίνηση σε ακτίνα 150 μέτρων. Η έξυπνη αυτή συσκευή είναι πολύ φθηνότερη και λιγότερο πολύπλοκη από τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας κατοικιών.

Μέσα σε μόλις ένα μήνα πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με 3.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Από αυτές πάνω από 700 χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του Generali Innovation Challenge. Οι τρεις τομείς του διαγωνισμού ήταν: το Internet των Πραγμάτων (Internet of Things), η Παιχνιδοποίηση (gamification) και η χρήση Εναλλακτικών Καναλιών για καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, σε αναδυόμενες αγορές. Από τα 40 καινοτόμα projects που εξετάστηκαν, έξι από αυτά συμμετείχαν στην τελική αξιολόγηση που συμπεριλάμβανε παρουσίαση σε επιτροπή. Η επιτροπή αποτελείτο από αντιπροσώπους της Generali, της Microsoft και της United Ventures.

Ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου Generali, κ. Gian Paolo Meloncelli, δήλωσε: «Η ασφαλιστική αγορά διανύει μια έντονη περίοδο αλλαγής. Η Generali αποφάσισε να προσεγγίσει την καινοτομία σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αναζητώντας συνεργασίες με διεθνείς παίκτες, όπως η Microsoft. Η Generali, με τις συνεργασίες αυτές, μπορεί να αξιοποιήσει τη γνώση των πρωτοπόρων, των νεοφυών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών εκτός του Ομίλου, ώστε να παράγει ιδέες, επιχειρηματικά μοντέλα και τεχνικές λύσεις που θα αποτελούν την απάντηση στις νέες προκλήσεις».

Ο Διευθυντής του Τμήματος Developer Experience της Microsoft Italia, κ. Fabio Santini, είπε: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν στρατηγικό ρόλο στην εποχή μας. Στην Ιταλία, όπου η ανεργία στους νέους ξεπερνάει το 40%, υπάρχει το παράδοξο της υψηλής ζήτησης για καινοτομία από τον τελικό πελάτη και της ταυτόχρονης έλλειψης καινοτομίας σε πολλές ιταλικές εταιρείες. Χρειαζόμαστε περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, για να τροφοδοτούν τις εταιρείες με νέες υπηρεσίες προς τους πελάτες και τους πολίτες, και για να επιταχύνουν την ψηφιακή επανάσταση στη χώρα μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με την Generali, με σκοπό την ανεύρεση και προώθηση των νέων ταλέντων και των startup, για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος».

Η Generali και η Microsoft θα στηρίξουν τη νικήτρια επιχείρηση, LYT Sonic, στην ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου και στην επαφή με πιθανούς χρηματοδότες. Επιπλέον, η Generali θα παραχωρήσει στη νικήτρια star-up ένα smartphone της OBI Worldphones, την εταιρεία με την οποία η Generali σύναψε πρόσφατα συνεργασία, ώστε να προσεγγίσει αναδυόμενες αγορές με τεχνολογίες οι οποίες θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: http://generali.skipsolabs.com/

Προηγούμενο άρθροΠάνω από €28 εκατ. αποζημιώσεις από την International Life το 9μηνο του 2015
Επόμενο άρθροΥδρόγειος Ασφαλιστική: Νέοι ευέλικτοι τρόποι και σύγχρονες υπηρεσίες πληρωμής ασφαλίστρων