Διεθνή

Η κατανόηση των οικονομικών της ασφάλισης

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα «Το μέλλον της αποταμίευσης», που πραγματοποιήθηκε στην Banque de France, στις 4 Νοεμβρίου, εμπειρογνώμονες του κλάδου, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκοί συναντήθηκαν, για να συζητήσουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική βιομηχανία σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Για την περίσταση, παρουσιάστηκε και ένα νέο βιβλίο που προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά σε αυτό το πολύπλοκο θέμα.

Προϊόν έρευνας και εργασίας που έγιναν πριν από το συνέδριο, το βιβλίο, με τίτλο “The Economics, Regulation, and Systemic Risk of Insurance Markets“, σηματοδοτεί μια σπάνια συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών, ρυθμιστικών αρχών και παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς. Παρέχει μια σειρά από αναλύσεις για την καλύτερη κατανόηση του ασφαλιστικού κλάδου.

Ο μακροοικονομικός ρόλος της ασφάλισης, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ο συστημικός κίνδυνος και άλλες έννοιες εξετάζονται σε αυτό το έργο, το οποίο παρέχει μια ευρεία προοπτική για την ασφάλιση, τον ρόλο της, και το πώς αυτή λειτουργεί.

Η ασφάλιση είναι αόρατη, αλλά βρίσκεται παντού. Επειδή η ασφάλιση διαχειρίζεται κινδύνους, καθίσταται δυνατό για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να τους αναλαμβάνουν. Πώς η ασφάλιση βοηθά την οικονομία και την κοινωνία να λειτουργούν πιο ομαλά; Η απάντηση είναι σε αυτές τις σελίδες.

Συντάκτες του βιβλίου είναι οι:
Christian Thimann, Επικεφαλής Στρατηγικής, Βιωσιμότητας και Δημοσίων Υποθέσεων του Ομίλου AXA
Felix Hufeld, Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Εποπτικής Αρχής Χρηματοοικονομικών (BaFin) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για τις τράπεζες της Ευρωζώνης
Ralph S. J. Koijen, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau (φωτ.), στο συνέδριο με θέμα «Το μέλλον των αποταμιεύσεων».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας