Βιβλιοπαρουσιάσεις

Η Ελλάδα των Κρίσεων-Ένα προσωπικό δοκίμιο

Βασίλειος Μαρκεζίνης


Ένα βιβλίο γραμμένο για το ευρύ αναγνωστικό κοινό και όχι για ειδικούς είναι η Ελλάδα των Κρίσεων, όπως τονίζει ο συγγραφέας στον πρόλογό του. Και είναι πράγματι έτσι, από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα του. 
Με τρόπο ιδιαίτερα εύληπτο, εξετάζει τις περισσότερες από τις κρίσεις που κοντεύουν να γονατίσουν την πατρίδα μας: την οικονομική, την εξωτερική, τη μεταναστευτική, την αναίσχυντη υποβάθμιση της εθνικής μας συνείδησης, τα αυξανόμενα προβλήματα στη Θράκη λόγω του τουρκικού επεκτατισμού. Δεν περιορίζεται, όμως, μόνο σ’ αυτά? καταθέτει και προτάσεις, τόσο για τα εξωτερικά μας προβλήματα όσο και για τα οικονομικά. Προπαντός όμως πρεσβεύει ότι σωτηρία δεν θα έλθει μέχρις ότου οι άνθρωποι που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση αποστρατευθούν οριστικά από την πολιτική μας ζωή, με στοχευμένο “μαύρισμα” στις επόμενες εκλογές.
Στη ρήση «μαζί τα φάγαμε», ο συγγραφέας αντιτείνει ότι ο απλός λαός είχε και έχει συνείδηση των καθηκόντων του, ήταν και είναι ευαισθητοποιημένος ως προς τη σπουδαιότητα των θεσμών. «Από τις τάξεις του απλού κόσμου θα μπορούσε η χώρα μας να αντλήσει το ταλέντο και το πνεύμα αυτοθυσίας που χρειάζεται, για να ανακτήσει την ψυχική της γαλήνη, την ανάγκη να ονειρευτεί ξανά, την αυτοπεποίθηση που θα της επιτρέψει να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στους ψευτοπαλληκαράδες…».

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας