Διεθνή

Η διεθνής φωνή των ασφαλιστών

Την πρώτη επέτειο από την ίδρυσή της γιορτάζει η Διεθνής Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA), με την έκδοση μιας ετήσιας έκθεσης, όπου καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε, κατά παρελθόν έτος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τις ασφαλιστικές εταιρείες διεθνώς.

«Η ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας και αποτελεί προτεραιότητα για τους G-20. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό οι Ασφαλιστές παγκοσμίως να μπορούν να μιλούν με μία δυνατή και αντιπροσωπευτική φωνή. Μέσα σ’ αυτό τον πρώτο χρόνο η GFIA έχει ήδη αποδείξει την αξία της ως ένας ευπρόσδεκτος και αξιόπιστος  ομόλογος, αλλά και σημείο επαφής τόσο με αυτούς που χαράσσουν παγκόσμια την πολιτική όσο με και τις ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε ο FrankSwedlove, Πρόεδρος της GFIA και της Ένωσης Ασφαλιστών Ζωής και Υγείας του Καναδά.

«Μπορούμε να είμαστε περήφανοι, γιατί έχουμε ήδη καταφέρει κατά ένα μεγάλο μέρος να οικοδομήσουμε τις θέσεις μας, να δημιουργήσουμε επαφές και να ξεκινήσουμε έτσι όλες τις ενέργειες για την υπεράσπιση των θέσεών μας», πρόσθεσε ο Swedlove.

Η Michaela Koller, Γραμματέας της GFIA και Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, δήλωσε σχετικά: «Χρειάστηκε πολλή δουλειά όλον αυτό τον χρόνο ώστε να συσταθεί η γραμματεία, αλλά χαίρομαι που είμαστε πλήρως λειτουργικοί, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών μας και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών».

Μέσω δέκα ομάδων εργασίας η GFIA εκπόνησε λεπτομερή έγγραφα αναφορικά με τις θέσεις της καθώς και επιστολές σχετικές με θέματα που περιλαμβάνουν το συστημικό κίνδυνο, την εταιρική διακυβέρνηση, τη συμπεριφορά της αγοράς, θέματα εμπορίου και οικονομικής ένταξης. Η Ετήσια Έκθεση της GFIA περιγράφει τις δραστηριότητες των ομάδων εργασίας και παρέχει λεπτομέρειες στα μέλη της Ομοσπονδίας.

Η Έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της GFIA, www.GFIAinsurance.org.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας