Άρθρα

Επέτειος των 25 χρόνων του ΣΕΜΑ

 ΣΕΜΑ έκλεισε τα 25 του χρόνια και πολυάριθμοι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς τον τίμησαν με την παρουσία τους, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο, αποδεικνύοντας τη σημασία που έχει για την ασφαλιστική βιομηχανία ο ρόλος και η συνεισφορά του μεσίτη ασφαλίσεων.

Η κα Ευγενία Καφφετζή καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στο Μουσείο της Ακρόπολης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος της BIPAR (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών), κ. Alessandro de Besi. Ο κ. de Besi μας είπε πως η ελληνική συμμετοχή στην BIPAR, μέσω του ΣΕΜΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις προσπάθειες που κάνει η Oμοσπονδία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αναστείλει επιπλοκές και προβλήματα που θα προκύψουν για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από τις υπερβολικές ρυθμίσεις που προωθεί η Ε.Ε. σήμερα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Θανάσης Σκορδάς, βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο πλευρό των συναδέλφων του ασφαλιστών και με την τοποθέτησή του προσέφερε χρήσιμους προβληματισμούς για την αγορά. Είναι πολύτιμη για την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία η ύπαρξη ενός τέτοιου συμμάχου, γνώστη του αντικειμένου και μέλους του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Άλλωστε, η αγορά φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα για ανάπτυξη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, κ. Α. Λιάσκος, ο οποίος ανέφερε ότι ο τουρισμός, ως μία από τις μεγαλύτερες «βιομηχανίες» της χώρας, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ασφαλιστικών εργασιών, ασφαλίζοντας ξενοδοχεία, σκάφη, προσωπικό και μια πληθώρα άλλων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρθηκε σε σημάδια ανάκαμψης που ήδη παρατηρούνται στην ελληνική οικονομία και κάλεσε τους συναδέλφους του να προετοιμαστούν για σκληρή δουλειά. Ο κοινωνικός πυλώνας, στον τομέα των συντάξεων, φαίνεται πως δεν έχει τα αποθέματα να εξακολουθήσει να προσφέρει τις παροχές και τις υπηρεσίες που παρείχε μέχρι πρότινος και η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα, σημείωσε στο χαιρετισμό του και τόνισε πως κατά την άποψή του οι μεσίτες ασφαλίσεων θα έχουν προεξάρχοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Οι κ.κ. Νίκος Μακρόπουλος, Ιωάννης Μακρυμίχαλος, Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, Γιώργος Καραβίας, Γιώργος Κούμπας και η κα Αγγελική Νταλιάνη βραβεύτηκαν από τους συναδέλφους τους για τη μακρόχρονη προσφορά τους στο επάγγελμα του μεσίτη ασφαλίσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις ασφαλιστικές –και όχι μόνο– εταιρείες που στήριξαν με τη χορηγία τους την εκδήλωση. Συγκεκριμένα, Χορηγοί και Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες: Ευρωπαϊκή Πίστη, Matrix, Eurolife ERB, Generali, Allianz, ERGO, ΑΤΕ Ασφαλιστική, Interamerican, Eurobrokers, Miller, Accenture, AIG, DAS, Ευρώπη, Εθνική, AXA, MetLife, International Life, Amlin, Πασκάλ & Στρατής, Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλίσεων, Βιοϊατρική, Lloyd’s αλλά και Συνεταιριστική, Ασφάλειες Μινέττα, Ατλαντική Ένωση, Asset Consulting των κ.κ. Α. Κρετσόβαλη και Σ. Πασχούλα, και Taxiplon.

Η κινητικότητα και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα είναι εμφανείς στους κύκλους των μεσιτών ασφαλίσεων. Τα παράπονα για αθέμιτες πρακτικές, δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν και να εκφράζονται για ορισμένες εταιρείες, την ίδια στιγμή που νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες, όπως αυτή των κ.κ. Τ. Παλαιολόγου και Γ. Λούβαρη ή των κ.κ. Π. Κανελλόπουλου και Γ. Πετρίδη, δημιουργούν προσδοκίες.

Η κοινότητα των Μεσιτών Ασφαλίσεων είναι ενεργή και ιδιαίτερα παραγωγική και σαφώς αποτελεί ελκυστικό συνεργάτη για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η δύναμη του Συνδέσμου πηγάζει όχι μόνο από την ιδιαίτερα δραστήρια συνεισφορά μελών, όπως οι κ.κ. Γ. Καραβίας, Ευ. Καφφετζή, Α. Τρύφων, Γ. Κούμπας και Δ. Τσεσμετζόγλου, που εργάστηκαν για την εκδήλωση των 25 χρόνων, αλλά κυρίως από τη μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών μεσιτών σε αυτόν.

Οι προοπτικές για τον ΣΕΜΑ είναι θετικές, εφόσον τα μέλη του επιδείξουν συνέπεια στους συλλογικούς στόχους και επαγγελματική ευσυνειδησία ως προς το ρόλο και τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους πελάτες που εκπροσωπούν.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας