Εκπαίδευση

Εκπαίδευση στον Εσωτερικό Έλεγχο

Την έναρξη του 2ου κύκλου του Προγράμματος Εκπαίδευσης στον Εσωτερικό Έλεγχο, το Φεβρουάριο του 2014, ανακοίνωσε το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα επιδιώκει να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και των στελεχών για την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και εφαρμογών στον Εσωτερικό Έλεγχο.

Υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΥ Ελλάδας, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης (HACFE), του Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter) και της SAS Institute, ενώ εντάσσεται στο “Educational Partner Scheme” της Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 διδασκόμενα μαθήματα (8 υποχρεωτικά και 2 επιλογής από σειρά προσφερόμενων μαθημάτων), δίμηνη πρακτική εξάσκηση στον Εσωτερικό Έλεγχο, καθώς και συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας. Έχει διετή διάρκεια και η διδασκαλία πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.

Η επιτυχής περάτωση του Προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού στον Εσωτερικό Έλεγχο, καθώς και στην πιστοποίηση CICA από το Institute for Internal Controls (ΗΠΑ), ενώ προετοιμάζει ουσιαστικά τους συμμετέχοντες και για άλλες πιστοποιήσεις Εσωτερικού Ελέγχου, όπως CIA, CFE και CISA. Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα προσφέρει τρία βραβεία αριστείας που αντιστοιχούν σε 12-μηνη πλήρη απασχόληση στον Εσωτερικό Έλεγχο στην ΕΥ Ελλάδας.

 Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων διαρκεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2014. Τα δίδακτρα συμμετοχής στο Πρόγραμμα μπορούν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου μέσω του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ia.econ.uoa.gr.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας