Βιβλιοπαρουσιάσεις

Βιβλία για παιδιά!

Ως παιδιά τα λατρέψαμε, ως μεγάλοι τα αναζητάμε για να τα προσφέρουμε. Είναι τα παιδικά βιβλία.  Γεμάτα με υπέροχες εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα, ταξιδεύουν τα παιδιά, τα εμπνέουν,  εξάπτουν τη φαντασία τους, τα διδάσκουν, τα διασκεδάζουν… Τα φετινά Χριστούγεννα χαρίστε στα παιδιά βιβλία –όπως αυτά που σας προτείνουμε…

 

 

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος
Axel Scheffler

Όταν ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο, η Τέλα νιώθει πολύ μόνη. Όταν, όμως, ο Τικ, η Τέλα και ο Ζακ πηγαίνουν να πάρουν παγωτά, συμβαίνει κάτι που θα τους δώσει να καταλάβουν τι είναι αληθινή φιλία… Μια τρυφερή ιστορία για τα παιδιά και τη σημασία της φιλίας στη ζωή τους. (1+) 

Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ – €8,91

 

Ένα αλφάβητο ταξίδι
Aγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη

Πόσο μακριά μπορεί να μας ταξιδέψει το Άλφα, σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα και πόσο καλοί συνοδοιπόροι θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον; Οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν τα γράμματα της Αλφαβήτας με τρόπο συναρπαστικό, μέσα από περιπέτειες και ανακαλύψεις. Το κείμενο σχεδόν ποιητικό, απλό κι ευχάριστο, ενώ η εικονογράφηση το συμπληρώνει αρμονικά, εξάπτοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία των παιδιών. (4+) 

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – €9,99

Η ανυπόμονη Εύη
Ελένη Δασκαλάκη

Η μικρή Εύη είναι βιαστική: θέλει να φάει ΤΩΡΑ το παγωτό της, θέλει να πάει πρωί πρωί στην παιδική χαρά, θέλει να ανοίξει το δώρο των γενεθλίων της ΠΡΙΝ από τα γενέθλιά της. Και στο νηπιαγωγείο θέλει να παίξει ΤΩΡΑ το παιχνίδι που προτιμάει! Αφού όμως φάει… παγωτόσουπα και παίξει μόνη της στην παιδική χαρά, η Εύη θα μάθει μια σπουδαία καινούρια λέξη: την ΥΠΟΜΟΝΗ. (5+)

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – €7,70

     

Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ-Βασίλης
Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Άγης και η Λεωνή έψαξαν πολύ ανάμεσα στους ανθρώπους, στα ζωντανά και στη φύση για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Και κατάλαβαν. Μόνο τα δικά τους δώρα μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο.
Μια ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ευαισθησία, ένας ύμνος στην παιδική ματιά και στη μουσική που κρύβει μέσα της. Ένα «μανιφέστο» για παιδιά, με αίτημα έναν πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο όμορφο κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Μια θαυμάσια αφορμή για συζήτηση, σκέψη και δράση… (4+)

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ –  €13,42

 

Η αγάπη φτάνει για όλους
Κατερίνα Μαυρομμάτη

Είκοσι παραμύθια για τη φιλία, την αγάπη, την ανεκτικότητα. Σαράντα διαφορετικά ζώα πασχίζουν να δείξουν στα παιδιά τις αξίες που οδηγούν σε μια καλύτερη ζωή. Ιστορίες για όλους όσους περπατούν στους δρόμους της αγάπης… (8+)

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ – €7,00

 

Όλοι μαλώνουμε καμιά φορά
Ντάγκμαρ Γκάισλερ

Χάρη σε αυτό το βιβλίο, τα παιδιά θα μάθουν πως καμιά φορά προκύπτουν παρεξηγήσεις, κι ακόμα και άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ μαλώνουν. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξεπερνάμε τον θυμό μας, να συζητάμε γιατί τσακωθήκαμε και τελικά να τα ξαναβρίσκουμε. (5+)

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – €6,60

 

Φιλοσοφικά παραμύθια
Γιώτα Βάσση

Τρεις ιστορίες για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δημοκρατία που εκτυλίσσονται στο σχολικό λεωφορείο, τον µικρό κοινωνικό πυρήνα που γεφυρώνει το σπίτι µε το σχολείο και ενσωµατώνει µια µικρή κοινωνική ζωή µε ερεθίσµατα, συζητήσεις, όνειρα… Σε αυτό επιβαίνουν ο Φίλιππος µε τη Μυρσίνη, συµµαθητές στο Δηµοτικό και καλοί φίλοι. Στη διαδρομή συζητούν, καθώς είναι πολλά τα ερωτήματα που τους απασχολούν…  (6-12)

Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ – €9,50

 

Το χρυσό μολύβι
Γιώργος Λεμπέσης

Η Νεκταρία εύχεται να γνωρίσει τη νεράιδα Αλθέηα και να ζήσει μαζί της ένα ονειρεμένο ταξίδι. Η ευχή της πραγματοποιείται κι έτσι οι δυο τους, πάνω σε ένα χρυσό μολύβι, ταξιδεύουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει στον χάρτη. Γνωρίζουν φανταστικά πλάσματα, όπως ο Γκλον Παπγιόν, και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η Νεκταρία διαπιστώνει την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα της και συνειδητοποιεί πόσο πολύ αξίζει να μάχεται κανείς για τη ζωή του, παρά τα μεγάλα ή μικρά εμπόδια.  (7+)

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – €8,80

 

Καρδιά πάνω σε ρόδες
Άντρη Αντωνίου

Λένε πως, όταν μπαίνεις στην εφηβεία, σου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Η Χαρά, πάλι, δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή. Το καλοκαίρι, πριν από το γυμνάσιο, πάει για διακοπές μαζί με την οικογένειά της. Εκεί γνωρίζει τον Αντρέα, ένα αγόρι στην ηλικία της. Τα πράγματα πάνε σχετικά καλά, ώσπου στην παρέα προστίθεται η ξαδέλφη της, η Έλενα. Ε, κάπου εκεί η εφηβεία χτυπά! Και το αποτέλεσμα είναι μια θεότρελη περιπέτεια που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της! (9+)

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – €8,80

 

Το τέλειο δώρο
Στέλα Τζ. Τζόουνς

Ο Μπίλι και η Μπέλα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Και φέτος τα Χριστούγεννα έχουν αποφασίσει να χαρίσουν ο ένας στον άλλο το καλύτερο δώρο! Αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο… Κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν κάτι που αγαπούν πολύ; Μια γιορτινή ιστορία για την αξία της προσφοράς και τη φιλία. (4+)

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ l €11,00

 

Human net
Κατερίνα Ζωντανού

Ο Αντρέας κάνει δύσκολη τη ζωή του Λεωνίδα στο σχολείο. Ο Λεωνίδας δεν αντιδρά. Ο Πέτρος, ο διπλανός του Λεωνίδα, αντιμετωπίζει το δίλλημα: να πάει κόντρα στον φόβο του και να μιλήσει με κίνδυνο να γίνει κι αυτός στόχος ή να πάει κόντρα στη συνείδησή του και να σωπάσει για να προστατευτεί. Είναι άραγε μόνο αυτές οι δυο οι επιλογές που έχει;
Με μια Μικρή Άρκτο στο ταβάνι, ένα παιχνίδι στο τάμπλετ και πολλούς ποντικούς στον ορίζοντα, θα καταφέρει ο Πέτρος να βρει έναν άλλο δρόμο; (10+)

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ – €11,00

 

Μόνο αν το πιστέψεις
Κέλλυ Σταμουλάκη

Οι κάτοικοι της Χώρας της Υποµονής ζούσαν ευτυχισµένοι, ώσπου ένας άνθρωπος που τα ήθελε όλα έβαλε σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ευτυχία τους. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωες σε μεγάλες περιπέτειες. Μέσα από απρόοπτα, τρικυμίες, θαλασσομαχίες, δράση και ανατροπές καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν. Θα τα καταφέρουν τελικά να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Ένα παραµύθι για την τόλµη και την αυτοπεποίθηση, όπου οι ήρωες μαθαίνουν πως… μόνο αν το πιστέψεις, τολµάς! Μόνο αν το πιστέψεις, νικάς!
Το βιβλίο περιέχει CD µε αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια. (10+)


Εκδόσεις Διάπλαση – €15,00

 

Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη
Judith Kerr

Η Τίγρη είναι ένας μυστηριώδης, χαριτωμένος, αχόρταγος και σκανταλιάρης χαρακτήρας, που αναστατώνει με ευχάριστο τρόπο την καθημερινότητα μιας οικογένειας, με την απρόσμενη επίσκεψή της… Μια ιστορία απλή και εύληπτη, εικονογραφημένη με καθαρά σχήματα και ζωηρά χρώματα, που εξάπτει τη φαντασία των παιδιών, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα συναισθηματικό καταφύγιο από την ανησυχία και την ανασφάλεια που βιώνουν όταν ταράσσεται η ρουτίνα τους.
Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών –εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1968 κι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως! (4+)

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – €11,99


*Αναζητήστε τα στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM (Αγίου Κων/νου 43, Μαρούσι), ή ζητήστε να σας αποσταλούν με αντικαταβολή (Τηλ.: 210 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected])

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας