Μελέτες

Ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων 2013

Ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων 2013

Η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων το 2013 μειώθηκε κατά 2,9% και έφτασε τα €3,9 εκατομμύρια, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η ΕΑΕΕ. Παράλληλα, όλα τα παραγωγικά μεγέθη του κλάδου που καταγράφηκαν από την έρευνα της ΕΑΕΕ συνέχισαν να μειώνονται (προμήθειες, αποζημιώσεις, προβλέψεις).

Ο δείκτης ζημιών του κλάδου μειώθηκε την ίδια χρονιά στο 42,2%, επίδοση η οποία είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών.

Ο δείκτης ζημιών και προμηθειών υπολογίζεται στο 54,0% για την οικονομική χρήση του 2013 (από 55,3% το 2012) και επίσης αποτελεί μία πολύ καλή επίδοση.

Σε σύγκριση με τους λοιπούς κλάδους κατά Ζημιών (δηλαδή εκτός της Αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (έτους 2012), η ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων εμφανίζει παρόμοιο δείκτη ζημιών αλλά μικρότερο κόστος πρόσκτησης εργασιών, ενώ ο δείκτης ζημιών και προμηθειών κινείται σε παρόμοια επίπεδα. Τέλος, οι εκκρεμείς αποζημιώσεις ως προς την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου μειώθηκαν στο 61,5% και είναι υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή των λοιπών κλάδων κατά Ζημιών.

Περισσότερα τον κλάδο ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων το 2013 εδώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας