Διεθνή

Ασφάλιση από κινδύνους στον Κυβερνοχώρο

Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές ανακαλύπτουν την αγορά ασφάλισης από κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Πρόκειται για μια ήδη ακμάζουσα αγορά στις ΗΠΑ. Αλλά και στην Ευρώπη πλέον οι εταιρείες αρχίζουν να ασχολούνται με το θέμα και προβλέπουν ισχυρή ανάπτυξη της σχετικής αγοράς τα επόμενα χρόνια. Για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο είναι πραγματικοί και κυμαίνονται από κλοπή δεδομένων και ταυτότητας έως κατασκοπεία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι κίνδυνοι: το ανθρώπινο λάθος και τα εσωτερικά προβλήματα μπορεί επίσης να καταλήξουν σε εξαφάνιση δεδομένων. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Vodafone έπεσε θύμα μαζικής κλοπής δεδομένων, όταν κλάπηκαν προσωπικές πληροφορίες –συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών– περίπου δύο εκατομμυρίων ατόμων.

Ήδη, η Allianz Γερμανίας παρέχει από τον Ιούλιο ασφάλιση εταιρειών για όλους τους τύπους των on-line κινδύνων, ενώ το παράδειγμά της ακολούθησε και η HDI Gerling, προσφέροντας tailor -made προϊόντα στους πελάτες της από το Σεπτέμβριο. Η AΧΑ έχει προγραμματίσει να εισέλθει στην αγορά στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η Zurich Insurance προσφέρει ήδη αυτές τις υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εδώ και ένα χρόνο.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας