Εταιρείες

Όμιλος ING:Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο

Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή της NN Group στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Euronext

Tο ING Group επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) για την εισαγωγή της εταιρείας ΝΝ Group στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Εuronext του Άμστερνταμ, όπως ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου.

Σε αυτή τη Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ), ο Όμιλος ING προτίθεται να διαθέσει σταδιακά τη συμμετοχή του στην εταιρεία ΝΝ Group, σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές στην Ολλανδία. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόθεσης προσφοράς, η εταιρεία NN Group θα εισαχθεί στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος ING οφείλει να διαθέσει άνω του 50% της συμμετοχής του στην εταιρεία ΝΝ Group έως τον Δεκέμβριο του 2015 και το υπόλοιπο της συμμετοχής του πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «η εταιρεία NN Group και γενικότερα ο Όμιλος NN αποτελεί έναν κορυφαίο ολλανδικό ασφαλιστικό οργανισμό, με ισχυρή δραστηριότητα στους τομείς της ασφάλισης και της διαχείρισης επενδύσεων με ευρωπαϊκό βεληνεκές, αλλά και μία επιτυχημένη πορεία στην ιαπωνική αγορά». Να σημειωθεί ότι ο όμιλος NN περιλαμβάνει τις κύριες επιχειρηματικές οντότητες: Nationale Nederlanden, ING Insurance Ευρώπης, ING Investment Management και ING Ζωής της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία NN Group, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου, «έχει έναν ισχυρό ισολογισμό, σύμφωνα με ένα συντηρητικό ρυθμιστικό περιβάλλον στην Ολλανδία. Η έμπειρη ηγετική ομάδα της NN Group διαθέτει σαφή εστίαση στη συνολική βελτίωση των εσόδων και των ταμειακών κεφαλαίων, στον αυστηρό έλεγχο των εξόδων και στην παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας στον τελικό πελάτη».

Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική της NN Group, σημειώνεται ότι «εστιάζεται στο να επιστρέψει κέρδη στους μετόχους της». Συγκεκριμένα, η NN Group προτίθεται να καταβάλει μέρισμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ύψους €175 εκατ., το οποίο θα αποδοθεί το 2015. Η NN Group προβλέπει μερισματική πολιτική pay-out από το 2015 και έπειτα, το οποίο θα καταβάλλεται από το 2016, και θα είναι της τάξεως του 40-50 % των καθαρών λειτουργικών αποτελεσμάτων της τρέχουσας απόδοσης. Επιπρόσθετα, το κεφάλαιο που παράγεται επιπλέον των στόχων της NN Group αναμένεται να επιστραφεί στους μετόχους, εκτός εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο εταιρικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε εταιρικές ευκαιρίες που προσδίδουν αξία.

Η εταιρεία ΝΝ Group και γενικότερα ο Όμιλος NN «αποτελούν ένα συνδυασμό ώριμων και αναπτυσσόμενων αγορών με δυνατά στοιχεία και ηγετική θέση σε περισσότερες από 18 χώρες σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Με δυνατά οικονομικά αποτελέσματα, έναν επιχειρηματικό διαχωρισμό από τον Όμιλο ING και, τέλος, με αυτοχρηματοδοτούμενες και κερδοφόρες επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό», υπογραμμίζεται σχετικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι «η ανεξαρτητοποίηση του μέλλοντος του Ομίλου NN ανοίγει μεν ένα νέο κεφάλαιο για τον οργανισμό, όμως, η δέσμευση της προσφοράς μιας εξαιρετικής εμπειρίας στον πελάτη παραμένει αμετάβλητη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου ΝΝ δεν θα διαφοροποιηθούν, και ο Όμιλος θα συνεχίσει να παρέχει την αξία, την καθοδήγηση και την ποιότητα υπηρεσιών που περιμένουν οι πελάτες του».

Δηλώσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ING Group, κ. Ralph Hamers, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί την έναρξη της τελευταίας συναλλαγής στο πενταετές πλάνο αναδιάρθρωσης της ING. Μέσω της Δημόσιας Προσφοράς της Εταιρείας NΝ Group, θα έχουμε ολοκληρώσει την ξεκάθαρη επανατοποθέτηση της ING ως τραπεζικού οργανισμού. Για τον Όμιλο NN αποτελεί το ξεκίνημά του στο ταξίδι του να γίνει ανεξάρτητος οργανισμός. Συγχαίρω τον Όμιλο NN για την πρόοδο που έχει σημειώσει στη χάραξη του μέλλοντός του, και στο να δημιουργήσει μία σημαντική ευκαιρία επένδυσης, με ξεκάθαρα δεδομένα για τους μετόχους».

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΝ Group, κ. Lard Friese, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το βήμα προς το ανεξάρτητο μέλλον μας. Είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι για την πρόοδο που κάναμε στη διαμόρφωση του Ομίλου NN. Η ξεκάθαρη εστίαση που θα έχουμε πλέον, ως ανεξάρτητος οργανισμός, μας βοηθά στην αφοσίωσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας εξαιρετική εμπειρία και να ανταποκριθούμε στους στρατηγικούς μας στόχους. Εμπλουτίζουμε την ολοκληρωμένη, διεθνή επιχειρηματική κουλτούρα μας, στην οποία εργαζόμαστε με πάθος, για να βοηθάμε τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας