Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑ: Παρουσίαση του Προγράμματος ΕΣΠΑ στο Περιστέρι

Με παρουσία πολλών επαγγελματιών του Περιστερίου πραγματοποιήθηκε,  στις 13 Μαρτίου 2013, η παρουσίαση του προγράμματος του ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών». Η παρουσίαση έγινε στο Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων (Κ.Υ.Β.Ε.), και οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, την ΕΛΑΝΕΤ, το ΕΤΕΑΝ και την Περιφέρεια Αττικής.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε από πλευράς Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο πρόεδρός του, κ.Κωνσταντίνος Καράμπελας. Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η αντιδήμαρχος Περιστερίου, κα Μαίρη Τσιώτα, ο επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Βιοτεχνών Περιστερίου, Δημήτρης Φραγκουλάκης, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, κα Βάσω Μαλιοστάθη, και από τον τοπικό τύπο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτη» Σωτήρης Γκίκας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η οικοδέσποινα, αντιδήμαρχος Περιστερίου, κα Μαίρη Τσιώτα, η οποία στάθηκε στο, ως τώρα, λάθος καταναλωτικό μοντέλο και στη λανθασμένη αναπτυξιακή πολιτική που οδήγησαν σε κρίση την ελληνική παραγωγή και τη οικονομία γενικότερα. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής παρατήρησε με σκεπτικισμό ότι «Σήμερα μικρομεσαίοι δεν υπάρχουν! Γι αυτό απαιτείται να απλωθούν τέτοια προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων, όπως του ΕΣΠΑ».

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Ρεκλείτης,  ανακοίνωσε στην ομιλία του μια νέα πολιτική πρωτοβουλία αναφέροντας ότι το Επιμελητήριο έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ΕΛΑΝΕΤ για την υποστήριξή της σε προγράμματα για τους επαγγελματίες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσουμε και σε ανάλογη συμφωνία με τη Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο αθηναίων για την ανάπτυξη προγράμματος καινοτομίας, νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο ΓΓ τους ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε ότι «η κατάσταση των μικρομεσαίων θα ήταν ουτοπία να πούμε ότι είναι καλή. Πάνω από 120.000 επιχειρήσεις έκλεισαν το 2012! Την τελευταία τριετία έκλεισαν πάνω από 40.000 επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας. Από την άλλη, το 2013 προμηνύεται πολύ σκληρό, αλλά παρόλ’ αυτά πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Εκτιμάμε ότι θα πρέπει να αρχίσει σιγά – σιγά η ανάπτυξη. Μέχρι τότε όμως πρέπει με τα άλλα επιμελητήρια κάτι να κάνουμε για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κα Παρασκευή Χρονοπούλου, στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ. Η κα Χρονοπούλου στάθηκε αναλυτικά στις επιλέξιμες δραστηριότητες του προγράμματος, στις ενισχύσεις που δίνει και πώς αυτές αξιοποιούνται από τους επαγγελματίες.

Τέλος, η κα Σταυρινάκη Ευαγγελία, Διευθύντρια Ανάπτυξης του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), παρουσίασε τις νέες δράσεις και τα προγράμματα  του Ταμείου για τη χρηματοδοτική στήριξη όσων μικρομεσαίων ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις, ο οποίος κράτησε αρκετή ώρα και είχε ως περιεχόμενο τη διευκρίνιση πρακτικών σημείων εφαρμογής και αξιοποίησης του προγράμματος.

Οι επόμενες παρουσιάσεις του προγράμματος θα γίνουν: 
• Στη Γλυφάδα την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, ώρα 17.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο , Άλσους 15, Γλυφάδα.
• Στην Αγία Βαρβάρα την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στη Στέγη Ποντίων (Μεγάλου Αλεξάνδρου 169 & Καραολή) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας