Εταιρείες

Yπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας από την Interamerican σε ΚΕΘΕΑ, Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα ιδιαίτερα ουσιαστικό πρόγραμμα φροντίδας της υγείας ανέπτυξε κατά το 2015 η Interamerican για υπό απεξάρτηση άτομα και άπορους πολίτες, με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε χορηγικά την παροχή υπηρεσιών υγείας σε 116 συνολικά επισκέπτες και ειδικότερα, τη διενέργεια εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων για 65 άτομα που απέστειλε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – πρόγραμμα “Εξέλιξις”, καθώς και ανάλογες εξετάσεις για 51 άτομα που παρέπεμψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στο πλαίσιο της φροντίδας που ανέλαβαν για την υγεία ευπαθών ομάδων -απόρων, αστέγων, προσφύγων- που καταφεύγουν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (κόμβος αλληλοβοήθειας).

Στόχος του προγράμματος υγείας της Interamerican είναι να αξιοποιηθούν, με γνώμονα την κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, οι υποδομές της εταιρείας ώστε να αντιμετωπισθούν ανάγκες πληθυσμών που πλήττονται από την φτώχεια ή υποστηρίζονται από σημαντικούς φορείς κοινωνικού έργου. Η εταιρεία έχει αναπτύξει πολυετή συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, το ΚΥΑΔΑ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων τους. «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Interamerican η συνάφεια της κοινωνικής συνεισφοράς της με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες και δυνατότητες της, ώστε να προκύπτει πραγματικό και μετρήσιμο όφελος για ευπαθή άτομα» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και ΕΚΕ της εταιρείας.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στην Αθηναϊκή Mediclinic, ενώ με την ίδια προσέγγιση, η Interamerican χορήγησε τα εμβόλια και αξιοποίησε το ιδιόκτητο πολυϊατρείο Medifirst στα νότια προάστια, συνεργαζόμενη με τον τομέα κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 210 ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου και συμπληρωματικά κατ΄οίκον για μη μετακινούμενα άτομα, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας