Workshop στην Αθήνα για τον αντίκτυπο στην ελληνική αγορά των μεταρρυθμίσεων του Ασφαλιστικού Δικαίου στο Ην. Βασίλειο

467

To Πανεπιστήμιο του Exeter σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο Rokas, ως μη ακαδημαϊκό εταίρο, θα οργανώσει στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου Workshop (Electra Palace Athens Hotel, Νικοδήμου 18), με θέμα τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου του Ηνωμένου Βασιλείου και τον αντίκτυπό της στην αγορά.  Παράλληλα, το εργαστήριο θα ασχοληθεί με τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική αγορά και ενδεχομένως και ο Έλληνας νομοθέτης αναμένεται να επηρεαστεί στο μέλλον από αυτή τη μεταρρύθμιση.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί κυρίως στην εξέταση των επιπτώσεων των αλλαγών για τους ασφαλισμένους του εξωτερικού και ειδικότερα των νομικών συστημάτων στο εξωτερικό (σε αυτή την περίπτωση, το ελληνικό νομικό σύστημα), με ιδιαίτερη αναφορά στην αναθεώρηση της ύψιστης καλής πίστης και τη νέα εξουσία των δικαστηρίων να παραμερίζουν τους όρους του ασφαλιστηρίου και να επιδικάζουν αποζημιώσεις για την καθυστέρηση πληρωμής από τους ασφαλιστές. Το εργαστήριο θα εξετάσει, επίσης, το θέμα της ανάθεσης έργου σε τρίτο και τις πιθανές επιπτώσεις της στη διατύπωση του ασφαλιστηρίου.

Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η συζήτηση όλων των παραπάνω, θα βοηθήσει τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, να αντιληφθούν τη γενικότερη πολιτική που βρίσκεται πίσω από τις μεταρρυθμίσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, επίσης, στον αντίκτυπο της νέας νομοθεσίας στην ασφάλιση των καταναλωτών, κάτι που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Με λίγα λόγια, το εργαστήριο θα προσφέρει μια γόνιμη πλατφόρμα που θα εξετάσει τον αντίκτυπο των πιθανών επιπτώσεων της Consumer Insurance Disclosure and Representations Act 2012 για την ασφάλιση των καταναλωτών, και του Insurance Act 2015 & Enterprise Act 2016 για τις εμπορικές/επιχειρηματικές ασφαλίσεις. Θα παρέχει επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επωφεληθούν από την ανατροφοδότηση που θα λάβουν από διάφορες ομάδες και “παίκτες” της ασφαλιστικής αγοράς, ως προς το πώς αυτοί αξιολογούν τη νέα νομοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο, το εργαστήριο θα ενισχύσει, επίσης, την κατανόηση των επιπτώσεων από τη χρήση της νέας νομοθεσίας στην καθημερινή δραστηριότητα.

Λεπτομερής ατζέντα του εργαστηρίου θα δημοσιοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω.

Στη φωτ. ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ρόκας, εκ των ομιλητών στο workshop.

Προηγούμενο άρθροΤι λένε οι ασφαλιστές για τη νίκη Trump
Επόμενο άρθροΓιατί το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων;