Ο Γιώργος Βελιώτης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Επιτροπής Υγείας

750

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Insurance Europe επικύρωσε πρόσφατα την εκλογή του Γιώργου Βελιώτη, Γενικού Διευθυντή Ζωής και Υγείας της Interamerican, στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Επιτροπής Υγείας (Insurance Europe General Health Committee). Πρόκειται για εκλογή που τιμά ιδιαίτερα την ελληνική ασφαλιστική αγορά και βέβαια, τη Διοίκηση της Interamerican που βλέπει ένα ακόμη ανώτατο στέλεχός της, μετά τον Constantino Mousinho, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου και Αντιπρόεδρο της Accounting Steering Group του Insurance Europe, να αναγνωρίζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των ηγετικών στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Εταιρείας, «η εκλογή του Γιώργου Βελιώτη στην κορυφαία θέση συντονιστικής ευθύνης για τον τομέα υγείας του ευρωπαϊκού θεσμικού φορέα ασφαλιστικών δραστηριοτήτων αντανακλά και την αναγνώριση της Interamerican σε ό,τι αφορά στον ηγετικό ρόλο και τις καινοτομίες της στις ασφαλίσεις υγείας με την ανάπτυξη συστημάτων και υποδομών, που αποτελούν διεθνώς case study, καθώς και τη δυναμική του μητρικού ομίλου ACHMEA, που είναι ο πρώτος ασφαλιστής υγείας στην Ευρώπη».

Ο Γιώργος Βελιώτης, από το 1997 συμμετείχε καθοριστικά στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του συστήματος υγείας Medisystem, καθώς και όλων των σημαντικών εγχειρημάτων της εταιρείας στον τομέα υγείας. Με σπουδές ιατρικής στη Νοτιοαφρικανική Ένωση, έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand και έχει εργαστεί στη Νότιο Αφρική και στις Η.Π.Α. σε μεγάλους οργανισμούς διαχείρισης υγείας, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας συστήματα υγείας. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή έγκυρα περιοδικά, ενώ συγγραφικά έχει εκδώσει ένα βιβλίο για τη Διαχείριση Υγείας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΈνωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος: Υπεγράφη το ιδρυτικό καταστατικό
Επόμενο άρθροΜε τα μάτια στραμμένα στην Κύπρο