Εκπαίδευση

Η Ν. Σταυρογιάννη για το πρώτο πρόγραμμα Eficert στην Ελλάδα

Διακριτικά, πλην όμως ουσιαστικά, συμβάλλει με την παρουσία της στα τεκταινόμενα της ασφαλιστικής μας βιομηχανίας η εκλεκτή Διευθύνουσα Σύμβουλος της DAS Hellas, κα Νάντια Σταυρογιάννη.

Παρουσία ικανή να αναλάβει και να φέρει σε αίσιον πέρας πρωτοβουλίες, που ουσιαστικά αναβαθμίζουν ή στοχεύουν στην αναβάθμιση του ασφαλιστικού λειτουργήματος.

Οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών, πέραν των ευθυνών που αναλαμβάνουν στη διαχείριση των απαιτήσεων της καθημερινής άσκησης των καθηκόντων τους, καλούνται και να επιδεικνύουν διορατική έμπνευση και δράση για τις υποδομές της ασφαλιστικής δραστηριότητας. Υποδομές απαραίτητες και καθοριστικές για την ανάδειξη του Θεσμού, αλλά και την αναγνωρισιμότητά του.

Η χρήσιμη, λοιπόν, κυρία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς Νάντια Σταυρογιάννη μας δήλωσε για τη συμμετοχή της στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Εθνικών Ασφαλιστικών Ινστιτούτων, που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Λευκωσία:

«Συμμετέχοντας στο ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο των εθνικών Ασφαλιστικών Ινστιτούτων για την Επαγγελματική Ασφαλιστική Εκπαίδευση, αποκόμισα τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και τα θέματα των εισηγήσεων παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετικά με τη νέα πραγματικότητα και τις νέες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η επαγγελματική εκπαίδευση στον κλάδο των ασφαλειών. Ο τρόπος εφαρμογής της Οδηγίας IDD, οι απαιτήσεις για Συνεχή Επαγγελματική Κατάρτιση (CPD) των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών ως μέσο μάθησης και εκπαίδευσης αποτελούν μερικά από τα  θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του ΕΙΑΣ και φέτος σε μια τέτοια εκδήλωση, αλλά και η γενικότερη συμμετοχή του στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς του Eficert και του ΕΙΕΤ. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, όλοι αναμένουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της έγκρισης και πιστοποίησης του πρώτου προγράμματος στην Ελλάδα που θα διαθέτει την ευρωπαϊκή πιστοποίηση του Eficert».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας