Το βραβείο ARAG AWARD International στην ARAG Ελλάδας

290

Την 23.01.2015 στο συνεδριακό κέντρο του Swissotel Düsseldorf/Neuss στη Γερμανία έλαβε χώρα η ετήσια ημερίδα όλων των υπευθύνων του ομίλου της ARAG, όπως γίνεται πάντοτε στην αρχή κάθε νέας χρονιάς.

Δίπλα στους διευθύνοντες συμβούλους της εταιρείας, υπό τον Πρόεδρο Dr. PaulOtto Fassbender, παραβρέθηκαν όλοι οι επικεφαλής των εταιρειών του ομίλου, τόσο στη Γερμανία, όσο και εκτός Γερμανίας, όπου υπάρχουν υποκαταστήματα και θυγατρικές εταιρείες.

Με την εναρκτήρια ομιλία του ο Dr. Fassbender έδωσε το στίγμα για τη χρονιά που πέρασε και για τη χρονιά που μόλις άρχισε, κάτω από την οπτική της ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής του ομίλου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εκ των Δ/ντων Συμβούλων Dr. Johannes Kathan, εκθέτοντας την εμπειρία του για τα δύο χρόνια της νέας δομής ως ARAG SE, τον οποίο ακολούθησε ο Dr. Matthias Maslaton, που μίλησε για τον δρόμο της ανάπτυξης.

Παρουσίαση έκαναν και οι υπόλοιποι διευθύνοντες σύμβουλοι, ο κ. Nicoll, υπεύθυνος του οικονομικού τομέα, ο κ. Petersen, υπεύθυνος ΙΤ και λειτουργικού τομέα, και ο Δρ. Schwarze, αρμόδιος για το Solvency.

Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι χωρισμένοι σε ομάδες με τη μορφή του workshop ασχολήθηκαν με την επικαιροποίηση των εταιρικών αξιών (πρωτοπορία – διορατικότητα – ευρύτητα πνεύματος – ενεργοποίηση – πειθαρχία – εντιμότητα) που από το 2006 αποτελούν των εταιρική κουλτούρα του ομίλου. Επικαιροποίηση που απαιτεί πλέον η σύγχρονη πραγματικότητα του επιχειρείν και η έντονη συμμετοχή του διεθνούς στοιχείου στην εταιρεία.

Κορυφαία στιγμή της ημερίδας ήταν η απονομή των ARAG AWARD. Το βραβείο για τον τομέα INTERNATIONAL κέρδισε το υποκατάστημα της Ελλάδας για την καινοτόμα ιδέα της παροχής νομικών συμβουλών στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα από την ARAG HELLAS με τη συνδρομή των συνεργατών της δικηγόρων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Dr. Fassbender σε τριμελή αντιπροσωπεία του τμήματος ζημιών της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν δηλώσεις και συνεντεύξεις στο εταιρικό περιοδικό ARAG JOURNAL και σε άλλα μέσα.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ARAG στην Ελλάδα κ. Δημήτριος Τσεκούρας, δήλωσε για το γεγονός: «Η καινοτόμα ιδέα της παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών από τους νομικούς της εταιρείας στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα, συνδέει την εταιρεία με το υπ αριθμ. ένα σήμερα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και έγινε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης. Με αυτόν τον τρόπο ένας εξειδικευμένος ποιοτικός ασφαλιστής στον κλάδο της Νομικής Προστασίας συνδέει το όνομά του με τα προβλήματα της κοινωνίας με προσφορά και υπευθυνότητα. Θα επαναλάβουμε το εγχείρημα και στο μέλλον».

Η βράβευση της Ελλάδος έγινε δεκτή με εκδηλώσεις χαράς από όλους τους παρευρισκόμενους και τους διοργανωτές της ημερίδας. Η αναγνώριση και η τιμή ανεβάζουν τον πήχη για το υποκαταστημα της Ελλάδας.      

Προηγούμενο άρθροΣε κίνδυνο και το Solvency II από τις περικοπές στην ΕIOPA;
Επόμενο άρθροΝέο webinar με θέμα «Συντάξεις: Τάσεις, Μεταρρυθμίσεις και ευκαιρίες»