Η ΑΙG Χορηγός του “Internet of Things Conference”

323

Η AIG ήταν χορηγός του συνεδρίου «Internet of Things Conference» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, από την Boussias Conferences, και είχε ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες του IoT καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης και υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού από τις επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κος Κώστας Βούλγαρης, Financial Lines Manager της AIG στην Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Internet of Things: Insurance Sector Perspective», ο κος Βούλγαρης εξήγησε πώς το “Internet of Things”, οι δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, από αυτοκίνητα και ρούχα μέχρι κινητά και σπίτια, θα μετατραπούν σε συσκευές συλλογής δεδομένων που θα επιφέρουν μια θετική μεταβολή στο τρόπο με τον οποίο ζούμε και ανέλυσε τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αυτό θα φέρει στην ασφαλιστική αγορά, παρουσιάζοντας την οπτική της AIG για το θέμα. Τέλος, τόνισε τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται και πως η AIG μπορεί να παράσχει ασφαλιστικές λύσεις.

Ο κύριος Βούλγαρης ανέφερε σχετικά: «Είναι πλέον γεγονός ότι οι βιομηχανίες έχουν αρχίσει και υιοθετούν πρακτικές του IoT στη μακροπρόθεσμη στρατηγική τους, με σκοπό να προσεγγίσουν καλύτερα τους στόχους τους, να βελτιώσουν τη δυναμική τους αλλά και να καλύψουν αποδοτικότερα βασικές κατηγορίες στη λειτουργία τους όπως την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τη λήψη αποφάσεων και τις υποδομές. Βέβαια, οι επιχειρήσεις δε θα πρέπει να παραβλέψουν τους ενδεχόμενους κινδύνους και απειλές που θα προκληθούν από την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ασφαλιστικός κλάδος δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις μέσω της χρήσης του IoT και ταυτόχρονα να δώσει λύσεις στις εταιρείες ώστε να ελαχιστοποιήσει την έκθεση τους σε τυχόν κινδύνους».

Προηγούμενο άρθροΓιατί στοχοποιούνται οι ασφαλιστικές για τη Softex;
Επόμενο άρθροΕΤΕ: Πρωτοστατούμε και στηρίζουμε την εγχώρια οικονομία